Aandeelhouder Immobel ontvangt op 26 april 2023 weer €3,05 dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 24 april 2023

Aandeelhouder Immobel ontvangt op 26 april 2023 weer €3,05 dividendimmobel logo 2023
Voor het tweede jaar op rij betaalt Immobel een dividend van €3,05 bruto per aandeel. De ex-coupon datum is op 24 april 2023 en het dividendrendement van het aandeel Immobel is bruto 6,5% bij een beurskoers van €46,35.

Immobel zal net als over boekjaar 2021 wederom een dividend van bruto €3,05 per aandeel uitkeren aan aandeelhouders. 

Vorig jaar verhoogde het Belgische vastgoedfonds het dividend juist nog fors met +10% van €2,77 bruto naar de huidige €3,05 bruto per aandeel. Het betreft ook voor aandeelhouders Immobel het hoogste dividend in de geschiedenis van het bedrijf.

Om het dividend van Immobel te ontvangen moet het aandeel wel in bezit zijn voor de ex-coupon datum van 24 april 2023, ofwel, vandaag. Het netto dividend van €2,135 per aandeel, wat overblijft indien de Belgische overheid de dividendbelastingen heeft ingehouden, zal cash worden uitbetaald aan beleggers in Immobel op 26 april 2023, ofwel woensdag aanstaande.

dividend aandeel immobel 2023
Immobel betaalt ook in 2023 weer €3,05 dividend
(klik voor grotere tabel)

Bij een beurskoers van €46,35 is het dividendrendement van het aandeel Immobel liefst 6,46% bruto. Ondanks de ex-coupon datum van vandaag stijgt Immobel in Brussel 5%. Het vastgoedfonds betaalt slechts één keer per jaar dividend en doet dat elk jaar in de maand april. 

In België gaan de meeste aandelen in de maand mei ex-dividend, net als in Frankrijk. In Nederland is de maand april echter de drukste dividendmaand met vooral deze week tientallen fondsen die ex-coupon noteren aan Euronext Amsterdam. Zo zijn het vandaag, op 24 april, biermaker Heineken en vastgoedfirma Vastned Retail de ex-coupon noteren. De komende dagen zullen nog veel meer Nederlandse aandelen ex-dividend gaan.

Compagnie Immobiliere de Belgique SA (Immobel, ISIN: BE0003599108) is de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar in België. Immobel ontwikkelt gemengd vastgoed met een variatie aan functies. De Vennootschap is actief in drie branches in België, Luxemburg en Polen, zoals kantoorpanden, de residentiële sector en grondbankieren. Tot haar klanten behoren: de staat, de Europese Unie (EU) en / of institutionele beleggers voor kantorencomplexen; particuliere klanten voor woningen en grondaankopen, evenals particuliere klanten die in huisvesting willen investeren. De belangrijkste projecten van het bedrijf in België zijn onder meer Belair, Black Pearl, Parc Seny, Gateway, Bella Vita en Chastre Rue Du Chene. De belangrijkste projecten in Luxemburg zijn onder meer Westside Village, Green Hill en Galerie Kons. Tot slot zijn de belangrijkste projecten in Polen onder meer Cedet, CBD One en Okraglak.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE