Aandeelhouders Colruyt keuren dividend 2023 goed | Outlook en koers verder omhoog | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 29 september 2023

Aandeelhouders Colruyt keuren dividend 2023 goed | Outlook en koers verder omhoogcolruyt logo 2023

Het aandeel Colruyt noteert vandaag, op 29 september 2023, ex-coupon voor een bruto dividend van €0,80 per aandeel, waar na aftrek van 30% roerende voorheffing netto €0,56 per aandeel van overblijft.

De Belgische retailer is bezig aan een geweldige come-back op de beurs met een koersstijging van 92% dit jaar nadat de outlook gisteren werd verhoogd.
Het succesverhaal van Colruyt is ongekend, met een beurskoers die bijna verdubbeld in 2023 volgend op een aantal zeer moeilijke beursjaren waarin de koers en het dividend fors omlaag gingen. Dit jaar is alles anders en worden analisten ook weer positiever. Een belegging in Colruyt leverde desondanks niet heel veel op de laatste tien jaar, ook al herstelt de koers in 2023 gigantisch.

Deze week gebeurde er weer veel met Colruyt, dat op 28 september de outlook voor dit jaar flink verhoogde en op 27 september het dividend van €0,80 bruto goedkeurde. Gisteren was er dus een outlookverhoging, die door beleggers werd beloond met een flinke koersstijging. Colruyt, dat de hoogste koers in 17 maanden bereikte en dit jaar op +92% staat, verhoogde de vooruitzichten na de algemene vergadering. 

grafiek Colruyt september 2023
Het aandeel Colruyt stijgt in 2023 ruim 93%

Colruyt verwacht nu een sterke stijging van de aangepaste EBIT en nettowinst voor boekjaar 2023/2024 dat loopt tot eind maart volgend jaar. Concreet verwacht het supermarktbedrijf nu een groei van netto-winst en aangepaste EBIT (operationele winst) van ten minste 50%, terwijl eerder (in juni) nog werd gerekend op een groei tot 20% door veel analisten, waaronder KBC.

Als klap op de vuurpijl werd ook het dividend van €0,80 bruto per aandeel goedgekeurd door aandeelhouders, wat natuurlijk vooral een formaliteit is. Het dividend werd nu twee jaar op rij flink verlaagd door Colruyt, dat vandaag, op 29 september 2023, ex-coupon noteert. Na aftrek van 30% roerende voorheffing in België resteert een netto dividend van €0,56 per aandeel dat wordt uitgekeerd op 3 oktober 2023. Het dividendrendement van Colruyt is nu 2% bruto op een beurskoers van €40,73.

Etablissementen Franz Colruyt NV, ook wel Colruyt Group genoemd, is een Belgisch familiebedrijf dat voornamelijk actief is in de detailhandel en groothandel van voedingsproducten. is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met eigen winkels en aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Fiets! en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is ook actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan hospitalen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België via Solucious. De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en documentmanagement oplossingen (Symeta) en productie van groene energie (Eoly). Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE