Aandeel Colruyt gaat op 29 september 2023 ex-dividend voor €0,80 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 4 september 2023

Aandeel Colruyt gaat op 29 september 2023 ex-dividend voor €0,80logo aandeel Colruyt

In 2023 verlaagde Colruyt zijn dividend met 27% naar €0,80 per aandeel. Ontdek hoe dit Belgische bedrijf zijn sterke dividendhistorie veranderde en wat het betekent voor beleggers. Leer ook de ex-coupon datum, netto dividend, en het bruto dividendrendement voor het aandeel Colruyt bij een koers van €34,84.

Eerder schreef dividendnieuws.be reeds dat Colruyt het dividend in 2023 met 27% verlaagde naar €0,80 bruto per aandeel. Dat was het tweede opeenvolgende jaar van dividendverlagingen voor het Belgische bedrijf dat voorheen juist bekend stond om de sterke dividendhistorie met decennia op rij van verhogingen. Op dat moment was de ex-coupon datum nog niet bekend gemaakt.

Inmiddels weten wij deze wel want Colruyt zal op 29 september 2023 ex-coupon noteren voor het dividend van €0,80 bruto. Na aftrek van Belgische dividendbelastingen blijft er netto een dividendje van €0,56 per aandeel over voor het aandeel Colruyt. Het dividend wordt in cash betaald op 3 oktober 2023 en geeft een bruto dividendrendement van 2,3% bij een beurskoers van €34,84. Het aandeel Colruyt is met 63,6% winst één van de grootste stijgers in Brussel dit jaar, maar noteert desondanks nog altijd wel ver onder de beurskoers van enkele jaren geleden, toen er nog een record dividend werd uitgekeerd.

Etablissementen Franz Colruyt NV, ook wel Colruyt Group genoemd, is een Belgisch familiebedrijf dat voornamelijk actief is in de detailhandel en groothandel van voedingsproducten. is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met eigen winkels en aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Fiets! en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is ook actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan hospitalen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België via Solucious. De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en documentmanagement oplossingen (Symeta) en productie van groene energie (Eoly). Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE