Advies aandeel Bpost omhoog naar kopen bij KBC vanwege lagere risico´s | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 28 september 2023

Advies aandeel Bpost omhoog naar kopen bij KBC vanwege lagere risico´sBpost advies buy KBC

Een grote stijger op 28 september 2023 is het aandeel Bpost, dat profiteert van een hoger advies van de analisten van KBC Securities, die vanaf nu ´buy´ adviseren omwille van de minder grote risico´s.

Volgens KBC is de financiële positie van Bpost gezond en in de visibiliteit verbeterd. Het koersdoel gaat met liefst 70% omhoog naar €6,90 per aandeel Bpost. Een dividenduitkering moet makkelijk kunnen, aldus de analisten.
De adviesverhoging door KBC Securities heeft te maken met een visibiliteit voor Bpost in combinatie met lager governance-risico en een verwachte lagere financiële impact van de zogenaamde 'compiance review'. De analisten verwachten ook dat de nieuwe CEO van Bpost, Chris Peeters, het investeerdersvertrouwen zal versterken en het waarderingsverschil van 50% ten opzichte van sectorgenoten zal doen verkleinen.

Minstens zo belangrijk is dat KBC verwacht dat Bpost gewoon een dividend zal uitkeren over het lopende boekjaar 2023, met als belangrijkste achterliggende reden de 'gezonde' financiële positie van het Belgische post- en pakketjesbedrijf, dat dit jaar een lager dividend van €0,40 bruto per aandeel uitkeerde. 

Dat dividend geeft een rendement van liefst 7,8% op de huidige beurskoers van €5,19. Bpost hervatte het dividend in 2022 nadat er in 2021 en 2020 helemaal niets werd betaald. Het huidige dividend ligt nog altijd fors onder het recordniveau van voor de coronapandemie. Het dividend van €0,40 bruto (na aftrek van belastingen is dat €0,28 netto) komt neer op een jaarlijkse betaling van in totaal €80 miljoen. 

Bpost SA (ISIN-code BE0974268972) is een in België gevestigde aanbieder van postdiensten in België. De diensten van het bedrijf omvatten ophaling, transport, online pakketten en financiële transacties aan de deur. Het is gespecialiseerd in inkomende en uitgaande internationale post en het sorteren en bezorgen van brieven. Bpost biedt ook oplossingen in documentbeheer, gecertificeerde elektronische communicatie en internationale diensten met toegevoegde waarde. Het levert diensten aan particulieren en zakelijke klanten. Bpost betaalt een hoog dividend, met van jaar tot jaar wisselende uitkeringen.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE