Aandeel IBA op 29 juni 2023 ex-coupon voor €0,21 dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 26 juni 2023

Aandeel IBA op 29 juni 2023 ex-coupon voor €0,21 dividendaandeel IBA logo 2023
Het aandeel Ion Beam Applications (IBA) zal op donderdag 29 juni 2023 ex-dividend noteren voor een 10,5% hoger dividend van €0,21 bruto per aandeel over boekjaar 2022. Het dividendrendement van IBA is 1,3% bruto.

IBA, dat zich richt op de ontwikkeling, productie en levering van geavanceerde medische apparatuur en oplossingen voor precisiebestralingstherapie en diagnostiek in de strijd tegen kanker, kondigde dit dividend reeds in maart aan en zal nu pas ex-coupon noteren. De handel in het aandeel IBA is vandaag, op 26 juni 2023, stil gelegd vanwege een nieuwsmededeling, waarin een samenwerkingsverband tussen PanTera (de joint venture van IBA met SCK CEN) en TerraPower wordt aangekondigd.

Wie het dividend van IBA wil incasseren zal dus nog even moeten wachten tot de handel in het aandeel weer hervat wordt; Het netto dividend van €0,147 in cash zal op 3 juli 2023 worden betaald aan aandeelhouders in het Belgische bedrijf dat bij een beurskoers van €16 een dividendrendement van 1,3% bruto heeft. Vorig jaar (in 2022) betaalde IBA nog een dividend van €0,19 bruto per aandeel.

Het aandeel IBA staat in 2023 op een koerswinst van 2,7% wat een marktwaarde van €484 miljoen geeft bij een beurskoers van €16. IBA wordt door 3 analisten gevolgd en die adviseren alledrie het equivalent van 'kopen'. 

Morgen, op 28 juni 2023, zal Titan Cement nog ex-dividend gaan en dan volgt donderdag dus IBA als laatste Belgische aandeel dat in de maand juni ex-coupon noteert. In juli volgen dan nog twee aandelen die allebei in de dividendagenda van dividendnieuws.be staan.

IBA (Ion Beam Applications S.A.) is een in Belgisch bedrijf dat technologieën, farmaceutische producten en oplossingen op maat voor de gezondheidszorg ontwikkelt en op de markt brengt, met de nadruk op kankerdiagnose en -therapie. IBA is ook actief op het vlak van sterilisatie en ionisatie. Het bedrijf opereert via twee bedrijfssegmenten, namelijk het farmaceutische segment, dat radiofarmaceutica omvat, en het apparatuursegment, dat protonentherapie, deeltjesversnellers en dosimetrie omvat. IBA is de wereldwijde technologieleider op het gebied van protontherapie, die wordt beschouwd als de meest geavanceerde vorm van bestralingstherapie die momenteel beschikbaar is. De protontherapieoplossingen van IBA zijn flexibel en aanpasbaar, waardoor klanten kunnen kiezen uit universele protontherapiecentra op ware grootte en compacte oplossingen voor één kamer. Daarnaast heeft IBA ook een stralingsdosimetriebedrijf en ontwikkelt het deeltjesversnellers voor de medische wereld en de industrie. IBA heeft een notering aan Euronext Brussels met ISIN-code BE0003766806.Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE