Aandeelhouder Retail Estates krijgt €4,90 in 2023 (+6,5%) | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 13 juni 2023

Aandeelhouder Retail Estates krijgt €4,90 in 2023 (+6,5%)aandeel Retail Estates dividend 2023
Voor beleggers in de Belgische GVV Retail Estates is er in 2023 een flink hoger dividend van €4,90 bruto per aandeel, wat een hoog dividendrendement van 7,7% geeft.

Bovendien is Retail Estates nog niet ex-coupon gegaan, dus beleggers kunnen het keuzedividend nog ontvangen mits er positie is ingenomen voor 31 mei 2023.
Vorig jaar al schreef www.dividendnieuws.be dat Retail Estates een dividend van €4,70 bruto per aandeel wilde uitkeren over boekjaar 2022. Uiteindelijk is dat dus €4,90 geworden, ofwel het hoogste dividend ooit in de geschiedenis van de Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV).

Het voorgestelde dividend van €4,90 bruto per aandeel is een stijging van 6,5% ten opzichte van 2022, toen Retail Estates nog €4,60 dividend per aandeel betaalde aan investeerders. Dit jaar gaat het, in tegenstelling tot vorig jaar, wel om een keuzedividend bij Retail Estates, wat betekent dat beleggers de keuze hebben tussen een betaling in cash of nieuwe aandelen (ook wel stock dividend genoemd). Mede door het keuzedividend kan het dividend dit jaar flink omhoog, wat natuurlijk betekent dat er minder cash uit de onderneming gaat en er wel nieuwe aandelen, dus verwatering, bijkomt.

aandeel Retail Estates dividend 2023
Het dividendrendement van Retail Estates is zeer hoog in 2023
(klik op afbeelding voor grotere tabel)

Hoe dan ook, een dividend van €4,90 bruto geeft een dividendrendement van liefst 7,7% bruto voor aandeelhouders Retail Estates, die netto (na aftrek van dividendbelasting) €3,43 per aandeel ontvangen op 1 augustus 2023. De ex-coupon datum is al geweest op 31 mei 2023. Dat de betaling pas in augustus volgt komt door het keuzedividend, waarbij er een keuzeperiode is en er administratief meer af te handelen is vergeleken met een 'gewoon' cash dividend waarbij er geen nieuwe aandelen uitgegeven hoeven te worden.

Het aandeel Retail Estates doet het in 2023 helemaal niet slecht op de beurs in Brussels met een winst van 2,7%, zeker vergeleken met veel sectorgenoten elders in Europa. Voor in Zweden zijn de vastgoedaandelen dit jaar zwaar afgestraft door de hogere rente, stijgende inflatie en flinke schuldenlast voor veel bedrijven, zeker in een tijd dat steeds meer mensen thuis werken en hun aankopen via internet doen in plaats van in de winkel.

De openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap Retail Estates nv is een nichespeler, gespecialiseerd in de terbeschikkingstelling van perifeer winkelvastgoed gelegen aan de rand van woonkernen of langs invalswegen naar stedelijke centra. Retail Estates nv verwerft deze onroerende goederen van derden of bouwt en commercialiseert winkelpanden voor eigen rekening. De panden hebben een bebouwde oppervlakte tussen 500 m² en 3.000 m². Een typisch winkelpand heeft een gemiddelde oppervlakte van 1.000 m². De panden in portefeuille van Retail Estates zijn verspreid over België en NederlandKlanten van Retail Estates zijn winkelketens als Blokker, Brantano, Carpetright, Krefel, FUN en Piocheur. Retail Estates nv is genoteerd op Euronext Brussels en Euronext Amsterdam en heeft het statuut van openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE