Greenyard hervat dividenduitkering met €0,10 per aandeel in 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 12 mei 2023

Greenyard hervat dividenduitkering met €0,10 per aandeel in 2023greenyard dividend 2023
Greenyard NV zal over boekjaar 2022 weer een klein dividendje uitkeren aan aandeelhouders. Het is voor het eerst sinds 2018 dat er een uitkering wordt gedaan door het Belgische groenten- en fruitbedrijf.

Greenyard betaalde t/m 2018 een dividend, maar besloot in 2019 geen dividend uit te keren over boekjaar 2018. Op 8 mei 2023 kwam Greenyard met resultaten over het tot eind maart lopende (gebroken) boekjaar 2023 en werd een outlook gegeven voor het nieuwe jaar, die door beleggers ontvangen werd met een mooie koersstijging. Daarnaast kwam Greenyard met nieuws over het dividend.

Op basis van haar voorlopige, niet-geauditeerde jaarresultaten voor het financieel jaar 2022/2023, heeft Greenyard beslist om opnieuw een dividendbeleid in te voeren. De raad van bestuur van Greenyard zal dan ook aan de - op 15 september 2023 te houden - algemene vergadering van aandeelhouders voorstellen om een dividend van € 0,10 per aandeel goed te keuren over het volledige financieel jaar dat eindigde in maart 2023.

grafiek aandeel Greenyard
Het aandeel Greenyard deed het slecht op de beurs de laatste jaren
(klik voor grotere grafiek)

Een ex-coupon datum moet nog aangekondigd worden door Greenyard, dat met dit kleine dividendje een dividendrendement heeft van 1,5% op een beurskoers van €6,53. Het aandeel Greenyard staat in 2023 nu op een verlies van 2,5%, wat een beurswaarde van €342 miljoen geeft. Er zijn zes analisten die Greenyard volgen met in totaal vier koopadviezen en twee 'hold' recommendaties.

Greenyard (Euronext Brussels: GREEN) is een globale marktleider in verse, vriesverse en bereide groenten & fruit, bloemen & planten en substraten. Greenyard telt duizenden werknemers en is wereldwijd actief. Greenyard houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van diepgevroren groenten en fruit, groentemixen, diepgevroren kruiden; kant-en-klare culinaire bereidingen, zoals voorgebakken of gegrilde diepvriesgroenten, groentemixen in doypacks, soepen en sauzen, diepgevroren pasta en rijst, diepgevroren koude salades en diepgevroren fruittaarten en groentetaarten, onder andere, alsmede frites en aardappelproducten, zoals diepgevroren frites, diepgevroren aardappelpuree en gedehydrateerde aardappelvlokken. Het bedrijf heeft groenteproductievestigingen in landbouwgebieden in België, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Hongarije, evenals in China. In 2023 werd de dividendbetaling hervat door Greenyard, dat voorheen een beursnotering had onder de naam Greenyard Foods.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE