Greenyard betaalt geen dividend in 2019 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 10 juni 2019

Greenyard betaalt geen dividend in 2019Greenyard foods belgie dividend 2019
Greenyard NV, voorheen Greenyard Foods, betaalt dit jaar geen dividend. Vorig jaar werd er nog een dividend van 20 eurocent bruto betaalt door de globale marktleider in verse, vriesverse en bereide groenten & fruit, bloemen & planten en substraten.

Wie een blik werpt op de beurskoers van Greenyard mocht eigenlijk niet verrast zijn dat het bedrijf dit jaar geen dividend uitkeert. Het aandeel daalt in 2019 liefst 55% en de resultaten zijn niet goed. Zo werd over het financieel jaar dat op 31 maart 2019 eindigde een 4,3% lagere omzet gerapporteerd.

Dit jaar zet Greenyard dus het mes in het dividend, dat het bedrijf sinds 2016 (opnieuw) uitkeerde. De voorgaande drie jaar was dat telkens 20 cent bruto. De laatste keer dat Greenyard ex-coupon noteerde was op 2 oktober 2018.

Greenyard (Euronext Brussels: GREEN) is een globale marktleider in verse, vriesverse en bereide groenten & fruit, bloemen & planten en substraten. Greenyard telt meer dan 9.000 werknemers en is actief in 27 landen wereldwijd. Greenyard beschouwt haar werknemers en de relaties met haar belangrijkste klanten en leveranciers als haar belangrijkste activa die haar in staat stellen een omzet van meer dan € 4 miljard op jaarbasis te realiseren.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE