Dividendaandeel Ter Beke verandert naam naar What's Cooking Group | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 25 april 2023

Dividendaandeel Ter Beke verandert naam naar What's Cooking GroupTer Beke is What's Cooking logo
Ter Beke is vanaf nu What's Cooking
Vanaf 21 april 2023 gaat het familiaal beursgenoteerde bedrijf Ter Beke uit België verder onder de naam What's Cooking Group NV. Dit jaar betaalt het bedrijf dat bekend staat om zijn charcuterie, hartige snacks en bereide gerechten opnieuw een dividend van €4,00 bruto per aandeel.

Toch wel opvallend is de nieuwe naam van Ter Beke, wat al jarenlang één van de betere dividendaandelen in België is. Vanaf 21 april is de naam Ter Beke vervangen door What's Cooking Group, inclusief een nieuw logo (zie hierboven).

Middels een persbericht werd de naamswijziging, die eerder al aangekondigd was, nu definitief bekend gemaakt voor investeerders. In maart vierde het voedingsbedrijf nog zijn 75e verjaardag en vanaf nu is de naam van het fraaie dividendaandelen uit België dus What's Cooking, inclusief het nieuwe ticker symbool WHATS (voorheen was dat TERB). 

"Het bedrijf wil gehoor geven aan de huidige vraag van consumenten en een voortrekkersrol nemen in de verduurzaming van de voedingsindustrie zowel op vlak van innovaties van bestaande en nieuwe producten, verpakkingen, productieprocessen en dienstverlening aan haar klanten. Dit zal tijd en investeringen vragen, maar de middelen hiertoe zijn reeds vrijgemaakt om de ambitie waar te maken:” Day by day, maken wij duurzaam eten vanzelfsprekend.” De nieuwe naam voor elke vennootschap onderstreept dat elk land binnen de groep tot het uiterste gaat om smaakvolle hoogstaande gerechten en producten te maken voor zijn klanten en voor de consument" (bron: persbericht Ter Beke/What's Cooking Group) 

 Als Ter Beke werd jarenlang een stabiel tot groeiend dividend uitgekeerd aan aandeelhouders. Ook dit jaar wordt een onveranderd dividend van €4,00 bruto per aandeel betaald, alleen is het nu onder de naam What's Cooking Group. Op 25 mei 2023 zal de algemene vergadering gehouden worden en dan hopen we ook meer duidelijkheid te krijgen over de ex-coupon datum voor het dividend over boekjaar 2022.

Het voorgestelde dividend van What's Cooking van €4,00 bruto per aandeel is bij een beurskoers van €92,20 goed voor een dividendrendement van bruto 4,3%. Op jaarbasis wordt er naar schatting afgerond zo'n 7 miljoen dividend uitgekeerd aan aandeelhouders van het voormalige Ter Beke dat in 2022 een omzet van 781 miljoen euro realiseerde.

What’s Cooking? Is een Europese verse voedingsgroep gespecialiseerd in hartige producten. De groep, met hoofdkantoor in België, biedt een breed assortiment van hoogwaardige en innovatieve charcuterie, hartige snacks en bereide gerechten (ook bekend van Come a casa®) en aanverwante diensten aan, in Europa en daarbuiten. What's Cooking Group, dat tot 2023 genoteerd stond aan de beurs onder de naam Ter Beke staat sinds 1986 als familiebedrijf genoteerd op Euronext Brussel. 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE