Ter Beke betaalt in 2023 weer een dividend van €4,00 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 27 februari 2023

Ter Beke betaalt in 2023 weer een dividend van €4,00 per aandeelter beke dividend 2023
Voor het zesde jaar op rij zal vleesproducent Ter Beke uit België een dividend van €4,00 bruto per aandeel uitkeren. Het dividendrendement is hoog met 4,9% voor Ter Beke, dat altijd in juni ex-coupon noteert. Het dividend van Ter Beke is een scripdividend.

Ter kwam op 24 februari 2023 met jaarcijfers over 2022, waarin een netto resultaat van €4,5 miljoen werd gerealiseerd. Het dividend van het Belgische bedrijf blijft gelijk op €4,00 bruto per aandeel, en het gaat nadrukkelijk om een scrip dividend, ofwel een keuzedividend. Ook in 2022 werd een dividend van €4,00 bruto betaald.

Op een beurskoers van €81,40 is het dividendrendement voor het aandeel Ter Beke momenteel 4,9% bruto. Een ex-coupon datum moet nog bekend gemaakt worden, maar normaliter is dat altijd in de eerste helft van juni met betaling in de eerste week van juli. Omdat het een keuzedividend betreft duurt het altijd langer alvorens het dividend wordt overgemaakt aan de aandeelhouders.

Netto zal Ter Beke dus opnieuw €2,80 per aandeel dividend uitkeren aan beleggers in 2023. Het is daarmee het zesde jaar op rij dat een dividend van €4,00 bruto per aandeel wordt uitgekeerd door Ter Beke, dat de laatste vier jaar kiest voor een keuzedividend voor aandeelhouders. De jaarlijkse dividend uitkering in cash is naar schatting €7 miljoen voor Ter Beke, mits natuurlijk iedereen voor een cash dividend kiest en niet voor nieuwe aandelen. In de praktijk zal het cash dividend dus lager zijn als beleggers ook voor een stockdividend gaan.

Ter Beke (ISIN: BE0003573814) is een Belgische verse voedingsgroep, die een uitgebreid gamma kwalitatieve verse voedingsproducten en bijbehorende diensten commercialiseert in tal van Europese landen. Ter Beke is gespecialiseerd in productie en verkoop van fijne vleeswaren en vers bereide gerechten vanuit industriële vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Merken van Ter Beke zijn onder meer l’Ardennaise, Pluma, Ready Meals en Daniel Coopman. Ter Beke is sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel en beloont beleggers al vele jaren met een stabiel tot hoger dividend.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE