Shurgard aandeelhouder Public Storage verhoogt dividend 50% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 6 februari 2023

Shurgard aandeelhouder Public Storage verhoogt dividend 50%Public Storage dividendverhoging
Shurgard aandeelhouder Public Storage is een REIT.
Een opmerkelijk nieuwsbericht dit weekend, want het Amerikaanse zelfopslag vastgoedbedrijf Public Storage (ticker PSA) verhoogt het dividend met maar liefst 50% en kondigt bovendien een flinke overname aan.

PSA is één van de grootste aandeelhouders van Shurgard.

Public Storage zal veel beleggers in België niet zo veel zeggen, maar het Amerikaanse vastgoedbedrijf is één van de grootste aandeelhouders in Shurgard Self Storage met 35,08% van de aandelen. De grootste aandeelhouder in Shurgard is New York State Common Retirement Fund, het publieke pensioenfonds van de staat New York. Shurgard ging in oktober 2018 naar de beurs in Brussel en heeft zich sindsdien ontwikkelt tot één van de betere dividendaandelen met jaarlijkse dividendverhogingen.

Dat laatste kon tot dit weekend niet gezegd worden van grootaandeelhouder Public Storage, dat het dividend sinds 2016 al niet meer verhoogd had. Daar komt dit jaar verandering in want Public Storage kondigde een dividendverhoging van liefst 50% aan tot $3,00 per aandeel. De vorige dividendverhoging werd dus in 2016 aangekondigd, toen ging het dividend van $1,70 naar $2,00 per aandeel.

Naast de grote dividendverhoging, die een dividendrendement van 3,9% oplevert op basis van een jaarlijks dividend van $12,00 en een beurskoers van $308 voor Public Storage, werd ook een grote overname binnen de sector aangekondigd. Public Storage wil concurrent Life Storage overnemen voor $11 miljard. Inclusief schulden gaat het om een bedrag van $15 miljard, waarmee het één van de grootste overnames van de laatste jaren is, mits succesvol uiteraard. Public Storage wil het bod volledig in eigen aandelen doen.

Ter vergelijking; Shurgard Self Storage, actief op de Europese markt, heeft een beurswaarde van €4,2 miljard en is daarmee eigenlijk maar een kleinere speler. Shurgard heeft nu een dividendrendement van 2,6% bruto. Het dividend van Shurgard werd inmiddels drie jaar op rij verhoogd, met telkens een verhoging van meer dan 10%. Over boekjaar 2022 ging het interim dividend van Shurgard met ruim 9% omhoog. Op 20 februari 2023 komt Shurgard met resultaten en dan zal ook het slotdividend aangekondigd worden.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE