Ex-coupon datum aandeel Home Invest is 7 december 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 5 december 2022

Ex-coupon datum aandeel Home Invest is 7 december 2022aandeel Home Invest Belgium logo
Op 7 december 2022 zal het aandeel Home Invest Belgium ex-coupon noteren voor het interim dividend van €0,85 bruto per aandeel. 

Bij een beurskoers van €23,72 is het dividendrendement van het Belgische vastgoedaandeel momenteel 4,2% bruto.

Eerder schreef dividendnieuws.be al dat Home Invest een interim dividend van €0,85 wilde uitkeren in december 2022. Welnu, inmiddels weten we ook de ex-coupon datum wat dat is 7 december 2022. Dat dividend van 85 cent gelijk aan het tussentijdse dividend van Home Invest in de voorgaande jaren toen er, voor de aandelensplitsing, €4,25 bruto interim werd uitgekeerd. Het slotdividend voor boekjaar 2021 ging eerder dit jaar naar €0,71 per aandeel. 

statistieken dividend home invest
Home Invest noteert op 7 december 2022 weer ex-dividend.

In september kondigde Home Invest reeds aan een jaarlijkse stijging van het dividend te verwachten voor de komende jaren. Vastgoedaandeel Home Invest Belgium verhoogt al jarenlang op rij het dividend. In Europa en België zijn maar weinig aandelen die het dividend elk jaar weer verder verhogen en dat al 10 jaar, 20 jaar of zelfs langer op rij doen. Home Invest Belgium is zo'n aandeel dat onafgebroken elk jaar het dividend verder blijft verhogen.

Bij een beurskoers van €23,72 is het dividendrendement van Home Invest Belgium 4,2% bruto. Het dividend van €0,85 bruto per aandeel zal op 9 december 2022 volledig in cash worden uitgekeerd aan aandeelhouders, die netto dan €0,595 per aandeel incasseren.

Home Invest Belgium is sinds de oprichting in 1999 een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap, gespecialiseerd in residentieel vastgoed bestemd voor de verhuurmarkt. Home Invest stelt residentiële kwaliteitspanden ter beschikking van haar huurders en biedt hen professioneel beheer aan. Home Invest Belgium ontwikkelt eveneens haar eigen projecten om de groei van haar portefeuille te verzekeren en gaat tevens over tot een regelmatige arbitrage van een deel hiervan. Exclusief actief in België tot in 2016, heeft zij de geografische diversificatie van haar portefeuille versterkt door te investeren in Nederland. Home Invest Belgium is genoteerd op de continumarkt van Euronext Brussel [HOMI] en geniet het Belgisch fiscaal statuut van GVV. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE