Aandelen Befimmo kunnen tot 3 januari 2023 worden aangemeld | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 7 november 2022

Aandelen Befimmo kunnen tot 3 januari 2023 worden aangemeldovername aandeel Befimmo
Op 25 oktober 2022 liet Alexandrite Monnet Belgian Bidco NV weten dat aandeelhouders van GVV Befimmo nog tot 3 januari 2023 de tijd hebben om via een squeeze-out hun stukken voor een prijs van €47,50 per aandeel aan te melden.

Het vastgoedfonds Befimmo, bekend vanwege het hoge dividend dat twee maal per jaar werd uitgekeerd, betaalde in 2022 nog geen dividend, wat alles te maken heeft met het overnamebod door Alexandrite Monnet Belgian Bidco NV, dat €47,50 per aandeel biedt.


Begin oktober werd reeds bekend dat Alexandrite Monnet Belgian Bidco NV, een vennootschap die volledig gecontroleerd wordt door één van de private vastgoedfondsen van Brookfield, inmiddels 96,9% van de aandelen Befimmo in handen had na het eerdere overnamebod voor de hierboven genoemde prijs per aandeel. Het betreft een onvoorwaardelijk overnamebod als vereenvoudigde squeeze-out om alle uitstaande aandelen van Befimmo NV (Euronext Brussels: BEFB) te verwerven voor €47,50 per aandeel

Welnu, op 25 oktober 2022 komt Befimmo met een persbericht, waarin we lezen over de heropening van het bod als vereenvoudigde squeeze-out. "De Bieder heropent de finale Aanvullende Aanvaardingsperiode voor het Bod vandaag om 9u00 CET. Deze finale Aanvullende Aanvaardingsperiode zal eindigen op dinsdag 3 Januari 2023 om 17u00 CET. Aandeelhouders die het Bod nog niet aanvaard hebben, zullen dit bijgevolg alsnog kunnen doen. De resultaten van de finale Aanvullende Aanvaardingsperiode zullen op of rond 10 januari 2023 bekendgemaakt worden. De biedprijs voor de aandelen die tijdens deze finale Aanvullende Aanvaardingsperiode ingebracht worden zal op of rond 24 januari 2023 betaalbaar gesteld worden. Aandelen die niet zijn aangeboden vóór de sluiting van de finale Aanvullende Aanvaardingsperiode zullen van rechtswege aan de Bieder worden overgedragen en de betrokken aandeelhouders zullen bij de Deposito- en Consignatiekas om betaling van de biedprijs voor hun aandelen moeten verzoeken."


Beleggers die hun stukken nog niet hebben aangemeld krijgen dus nog een kans om dat te doen. Ondertussen blijft de beursnotering van Befimmo nog gewoon doorlopen in Brussel. De huidige beurskoers staat vlakbij het overname bod op €47,40. Op 25 februari 2022 maakte de koers een enorme sprong dankzij het overnamebod. 

grafiek aandeel Befimmo
Sinds het bod eind februari doet de koers van Befimmo weinig.

Die dag sloot het aandeel Befimmo 52,39% hoger op €47,70 om vervolgens weer iets terug te vallen tot net onder het bod. Op 25 mei zakte de koers zelfs nog even terug tot €46,05 en vorige maand werd, op 5 oktober 2022, zelfs nog €45,60 aangetikt, bijna 2 euro onder de uiteindelijke overnameprijs.


In de dividendagenda van dividendnieuws.be stond Befimmo nog altijd met ex-dividend datums voor 2022. Die waren eerder al aangekondigd, voor het overnamebod. We hebben deze inmiddels verwijderd. Dat betekent dat Befimmo op 15 december 2021 voor het laatst ex-coupon noteerde voor €1,26 bruto per aandeel. Dat dividend werd in cash uitgekeerd aan aandeelhouders Befimmo op 17 december 2021.

Gelukkig zijn er nog genoeg andere vastgoedfondsen (GVV's) in België die ook mooie, hoge en groeiende dividend uitkeren. 

De Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV) Befimmo, genoteerd op Euronext Brussels, is een vastgoedoperator die gespecialiseerd is in kantoorgebouwen, vergadercentra en  coworkingruimtes.  Deze “Befimmo-omgevingen” zijn gelegen in Brussel, in de belangrijkste Belgische steden en in het Groothertogdom Luxemburg. Via dochteronderneming Silversquare worden coworkingruimtes beheert en ontwikkelt Befimmo een Belux-netwerk van flexibele werkruimtes die oplossingen biedt voor een hybride werkomgeving. Befimmo (ISIN-code BE0003678894) is genoteerd op Euronext Brussels en wil haar aandeelhouders een solide dividend aanbieden en een rendement dat volledig spoort met haar risicoprofiel.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE