KBC Groep betaalt het meeste dividend in België in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 30 augustus 2022

KBC Groep betaalt het meeste dividend in België in 2022KBC grootste dividendbetaler Belgie
KBC betaalt het meeste dividend in België.
We bekijken de grootste dividendbetalers in België en zien KBC Groep als koploper met een jaarlijkse betaling van €2,6 miljard in 2022. Ook ING Groep (Nederland) en bierbrouwer AB-Inbev betalen zeer veel dividend. Bekijk de top-10 grootste dividenden met notering aan Euronext Brussels.

Het is momenteel rustig op dividendgebied en dat biedt een mooie opportuniteit voor de redactie van dividendnieuws.be om eens een blik te werpen op de grootste dividendbetalers in België. Het mag geen verrassing zijn dat KBC Groep, waar we veel over schreven dit jaar, met afstand de grootste dividendbetaler in Brussel is. Sectorgenoot ING betaalt bijna net zoveel maar is natuurlijk vooral een Nederlands bedrijf. Daarbij verlaagde ING recent nog het interim dividend.

Na KBC Groep, dat dit jaar een zeer hoog dividend betaalde, zijn ook oude bekenden als Anheuser-Busch Inbev, Ageas, Solvay en Proximus goed voor veel dividend. Echter komen ze allemaal niet in de buurt van de lijstaanvoerder KBC Groep, dat naar schatting van onze dataleverancier goed is voor €2,6 mrd dividend. Natuurlijk gaat het hier wel om berekeningen op basis van historische uitkeringen, wat geen enkele garantie biedt voor de toekomst. Overigens blijft het interim dividend van KBC voor boekjaar 2022 wel gelijk op €1,00 bruto per aandeel.

Hoe dan ook, hieronder publiceren wij de geschatte jaarlijkse dividendbetaling voor België, gebaseerd op het aantal uitstaande aandelen en het (betaalde) dividend per aandeel in 2022.

TOP-10 GROOTSTE DIVIDENDBETALERS IN BELGIË (2022)

  1. KBC Groep - €2,6 miljard dividend per jaar
  2. ING Groep - €2,6 miljard
  3. Anheuser-Busch Inbev - €850 miljoen
  4. KBC Ancora - €688 miljoen
  5. Ageas - €505 miljoen
  6. GBL - €406 miljoen
  7. Solvay - €399 miljoen
  8. Proximus - €387 miljoen
  9. Telenet - €300 miljoen
  10. UCB - €247 miljoen
Het aandeel KBC Groep ging in mei ex-coupon voor €7,60 dividend, wat inclusief een extra uitkering van €4,60 bruto per aandeel was. Op 14 november zal KBC opnieuw ex-coupon noteren, ditmaal voor een onveranderd interim dividend van €1,00 per aandeel. Nog zo'n knaller is KBC Ancora dat op 7 juni 2022 ex-coupon ging voor €6,49 bruto dividend per aandeel. Ook verzekeraar Ageas, dat €2,75 dividend betaalde deze zomer en recent liet weten halfjaarlijks te willen gaan uitkeren, scoort al jaren goed op de dividendlijst, net als biergigant AB-Inbev, dat wel flink minder dividend betaalt als jaren geleden.

Ook in Frankrijk is er een duidelijke koploper met de oliereus TotalEnergies als grootste dividendbetaler met naar schatting bijna €7 miljard. Andere grote dividendbetalers zijn onder meer LVMH, BNP Paribas en Sanofi. In de Verenigde Staten tot slot zijn er ook zeer veel grote dividendbetalers, waarbij een flink aantal bedrijven zelfs meer dan €10 miljard betaalt. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE