Analisten RBC verlagen advies WDP en wijzen op risico's Europees vastgoed | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 12 juli 2022

Analisten RBC verlagen advies WDP en wijzen op risico's Europees vastgoedWDP advies naar verkopen
Het aandeel WDP krijgt op 12 juli 2022 een adviesverlaging naar 'underperform' van de analisten van RBC, die waarschuwen voor Europees vastgoed. Ook het advies voor andere vastgoedfondsen in Europa gaat omlaag.

WDP (Warehouses de Pauw), het Belgische logistieke vastgoedfonds dat bekend staat om de ijzersterke dividendgeschiedenis, daalt vandaag ruim 5% na een lager advies door de analisten van RBC, die waarschuwen voor Europese vastgoedbeleggingen. Het advies gaat naar 'underperform' waarbij RBC het koersdoel van WDP serieus verlaagt van €40 naar €25 per aandeel.

Volgens RBC is de huidige situatie ongekend, met hogere rentestanden, een verslechtering van de zogenaamde credit spreads en recessie in het vooruitzicht. Voor vastgoed in Europa zal dat resulteren in meer leegstand, lagere variabele huur opbrengsten en zwakkere vooruitzichten voor de markt in het algemeen, wat allemaal in combinatie komt met hogere financieringskosten door de opgelopen rente. Dat laatste zal dan ook centraal staan bij de vastgoedaandelen in Europa die de komende weken met resultaten zullen komen.

LEES OOK: WDP wil in 2023 minimaal €0,96 (+9,1%) dividend betalen

Door deze mix van slecht nieuws verlaagt RBC op 12 juli het advies voor een serie vastgoedfondsen in Europa, met naast WDP (dat naar 'underperform' gaat), ook een negatieve aanbeveling voor onder meer de Britse vastgoedaandelen Hammerson, Warehouse REIT, British Land en het Nederlandse URW (Unibail-Rodamco-Westfield). Het Nederlandse Unibail betaalt al een paar jaar geen dividend.

Voor WDP loopt het verlies in 2022 op naar 30%, wat een marktwaarde van 5,9 miljard euro oplevert voor het Belgische vastgoedfonds. Door de koersdaling in 2022 is het dividendrendement van WDP nu 2,8%. In mei 2022 betaalde WDP nog een record dividend van €0,88 bruto per aandeel. Bovendien gaf WDP eerder al aan het dividend ook in 2023 verder te willen verhogen.

BE-REIT WDP is Benelux marktleider in de ontwikkeling en verhuur van opslag- en distributieruimten. WDP biedt intelligente warehouse-oplossingen met de nadruk op het ontwikkelen en verhuren van semi-industrieel en logistiek vastgoed. WDP is de marktleider in magazijnverhuur in de Benelux. Het aandeel staat sinds 1999 genoteerd aan de Euronext-beurs in Brussel en sinds 2015 ook in Amsterdam. WDP is gespecialiseerd in de verhuur van multifunctionele magazijnen, magazijnen, logistieke en distributiecentra en industrieel vastgoed gelegen in België, maar ook in andere delen van Europa. Daarnaast organiseert het magazijnen die zijn afgestemd op de behoeften van de gebruiker, en ontwerpt het sale- en rentback-activiteiten. Behalve in België is de Vennootschap actief in Europese landen, zoals Nederland, Frankrijk, Tsjechië en Roemenië.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE