Solvay betaalt ook in 2022 weer €1,50 interim dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 28 oktober 2021

Solvay betaalt ook in 2022 weer €1,50 interim dividendLogo Solvay 2021
Solvay betaalt een stabiel dividend
Het aandeel Solvay zal in januari 2022 ex-coupon noteren voor opnieuw een interim dividend van €1,50 bruto per aandeel. 

Dat is het derde jaar op rij dat het Belgische chemiebedrijf het dividend stabiel houdt. De laatste dividendverhoging was twee jaar geleden.

Aandeelhouders Solvay moeten opnieuw tevreden zijn met een gelijk dividend van €1,50 bruto per aandeel. Wat betreft dividendgroei heeft Solvay dan ook weinig te bieden, zeker vergeleken met sectorgenoten in de Verenigde Staten, maar ook elders in Europa, met bijvoorbeeld jaarlijks meer dividend voor DSM en Akzo Nobel.

Bij een beurskoers van €104,55 voor een aandeel Solvay is het geschatte dividendrendement nu 3,6% bruto op jaarbasis. Het uitblijven van dividendgroei is vaak kenmerkend voor aandelen met een wat hoger dividend, zoals ook het geval is bij Solvay.

Wie het dividend van €1,50 per aandeel wil incasseren zal de aandelen begin januari volgend jaar moeten bezitten, want de ex-coupon datum voor Solvay is 13 januari 2022. Het netto dividend na aftrek van taksen is €1,05 per aandeel, wat op de rekening zal worden bijgeschreven op 17 januari 2022.

De laatste jaren betaalde Solvay elke keer een interim dividend van €1,50 met vervolgens een slotdividend van €2,25 bruto per aandeel, zo ook over 2020, met in mei van dit jaar als laatst een uitkering van netto €1,575 per aandeel aan aandeelhouders Solvay.

Na een piek in augustus zakte het aandeel Solvay recent weer flink terug. Het aandeel sloot vandaag ruim 1% lager na resultaten over het derde kwartaal van 2021. Solvay presteerde beter dan verwacht met een omzet van €2,394 miljard en een EBITDA van €599 miljoen. Ook werd de outlook voor de vrije kasstroom van het Belgische bedrijf verhoogd naar €800 miljoen. Qua duurzaamheid meldde Solvay dat het voor 2050 koolstofneutraliteit wil bereiken.

Solvay (ISIN: BE0003470755) is producent van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën. Solvay's produkten zijn te vinden in vliegtuigen, auto’s, batterijen, smart devices, medische toepassingen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvays lichtgewicht materialen bevorderen een schonere mobiliteit,  de formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen, terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren. De divisie Advanced Formulations bedient voornamelijk de consumptiegoederen-, agro- en voedings- en energiemarkten en biedt op maat gemaakte speciale formuleringen die de oppervlaktechemie beïnvloeden en het vloeistofgedrag veranderen terwijl de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt. De afdeling Performance Chemicals is gespecialiseerd in chemische tussenproducten die voornamelijk de markten voor consumptiegoederen en voedingsmiddelen bedienen. Solvay's Corporate & Business Services omvat zakelijke en andere zakelijke diensten, zoals het onderzoeks- en innovatiecentrum, en energiediensten.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE