Ex-coupon 4 mei 2021: AB-Inbev, GBL en Van de Velde | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 3 mei 2021

Ex-coupon 4 mei 2021: AB-Inbev, GBL en Van de VeldeVeel Belgische aandelen gaan ex-dividend rond deze tijd, met name in de maand mei.

Op 4 mei 2021 zullen onder meer biergigant Anheuser Busch Inbev, investeerder GBL en lingeriemaker Van de Velde ex-coupon noteren.
Voor beleggers in dividendaandelen zijn de maanden april, mei en juni doorgaans met afstand het belangrijkst want dan betalen immers veel beursgenoteerde firma's in Europa, en dus ook in België, het dividend.

Ook in België zijn de komende dagen en weken zeer belangrijk met een groot aantal bekende en belangrijke aandelen die ex-coupon noteren. Zo zien we vandaag als eerste twee aandelen met notering aan Euronext Brussels Telenet en Cie du Bois Sauvage die ex-coupon noteren.

Later deze week volgen nog AB-Inbev, Tubize, Van de Velde, Befimmo en Intervest Offices & Warehouses. In het hieronder getoonde schema treft u deze aandelen aan zoals wij het ook dagelijks bijwerken in de dividendkalender op dividendnieuws.be.

aandelen Belgie ex dividend 4 mei 2021
AB-Inbev en GBL noteren op 4 mei 2021 ex-coupon
De bovenstaande ex-coupon datums zijn afkomstig van de volledige dividendkalender op dividendnieuws.be die u dagelijks bijgewerkt kunt raadplegen in het menu bovenaan deze website.

AANDELEN BELGIE EX-COUPON 4 MEI 2021
Morgen, op 4 mei 2021, is het dus een belangrijke dag voor investeerders in dividend aandelen met notering aan Euronext Brussels. Zwaargewichten, opgenomen in de BEL-20 index, zoals AB Inbev en GBL gaan ex-dividend.

Anheuser-Busch Inbev NV (AB-InBev) betaalt over boekjaar 2020 in totaal €0,50 per aandeel. De biergigant uit België liet weten een slotdividend van 50 cent uit te keren. Daarmee daalt het dividend over het laatste boekjaar met meer dan 60%. Het dividendrendement is momenteel slechts 0,8%.

De Belgische investeringsholding GBL (Groep Brussel Lambert ) had eerder al aangekondigd ook in 2021 een dividend van bruto 2,50 euro aan dividend te willen uitkeren. Het dividendrendement van GBL is 2,7%.

De Belgische lingerie smallcap Van de Velde betaalt in 2021 een slotdividend van 1 euro bruto per aandeel. Eerder werd al een gelijk interim dividend van 1 euro uitgekeerd. Het dividendrendement van het aandeel Van de Velde is wel hoog met bijna 8%.


Behalve de drie hierboven genoemde aandelen noteert op 4 mei 2021 ook nog Financiere de Tubize ex-coupon. Op 6 mei is het vervolgens Intervest Offices dat ex-coupon noteert. Volgende week is het de drukste week op dividendgebied in België met onder meer Shurgard, Barco, Melexis, Sofina, KBC, Bekaert, Solvay en Cofinimmo die ex-dividend gaan.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE