Dividend Van de Velde 2020 naar €2,00 (+94,2%) | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 28 maart 2021

Dividend Van de Velde 2020 naar €2,00 (+94,2%)Van de Velde dividend boekjaar 2020
Van de Velde herhaalt het dividendbeleid nogmaals
De Belgische lingerie smallcap Van de Velde betaalt in 2021 een slotdividend van 1 euro bruto per aandeel. Eerder werd al een gelijk interim dividend van 1 euro uitgekeerd.

Aandeelhouders ontvangen over boekjaar 2020 zodoende bijna het dubbele dividend van 2019.

Vorig jaar was ook Van de Velde gedurende corona druk met het schrappen van het eerder voorgestelde dividend van 1,03 euro per aandeel bruto. Later in 2020 werd dan alsnog een interim van €1,00 bruto per aandeel betaald. Nu volgt ook nog een slotdividend van eveneens €1,00 bruto, wat betekent dat aandeelhouders maar liefst 94,2% meer ontvangen dan in 2020.

Van de Velde kwam op 25 februari reeds met jaarcijfers en publiceerde 26 maart het jaarverslag 2020, waarin ook het dividend verder werd toegelicht. Aandeelhouders krijgen een slotdividend van 1 euro per aandeel bruto, nadat eerder al een interim van eveneens 1 euro werd betaald.

De ex-coupon datum voor het dividend (netto €0,70 per aandeel) is 4 mei 2021 met een betaaldatum 6 mei 2021. Bij een koers van €25,85 is het dividendrendement voor het aandeel Van de Velde 7,7% bruto.

DIVIDENDBELEID VAN DE VELDE
In de jaarbrochure 2020 van Van de Velde lezen we nogmaals meer over het dividendbeleid van de firma. Van de Velde streeft ernaar een jaarlijks dividend uit te keren. Daarbij wordt rekening gehouden met de volgende factoren:
– correcte vergoeding van de aandeelhouders, onder meer in vergelijking met andere op Euronext Brussel genoteerde bedrijven
– behoud van voldoende autofinancieringscapaciteit met het oog op interessante investeringskansen;
– vergoeding in verhouding tot de kasstroomverwachtingen.

Het dividendbeleid van Van de Velde bestaat erin om minstens 40% van de geconsolideerde winst voor de periode, aandeel van de Groep, exclusief het resultaat op basis van de ‘equity’-methode uit te keren en om eveneens geen overtollige cash in de onderneming aan te houden.

Jaarlijks zal Van de Velde nu een volgens dividendnieuws.be geschatte uitbetaling van 27 miljoen euro naar de aandeelhouders verrichten. Lang was Van de Velde een dividendlieveling onder beleggers met jaarlijkse verhogingen en vooral veelal een zeer hoog dividendrendement. Over boekjaar 2018 kwam een einde aan de historie van sterke dividenden met een verlaging van 70,5 procent.

Van de Velde (BE0003839561) is één van de wereldleiders in de lingerie, badmode en sportswear met merken als PrimaDonna, Marie Jo en Andres Sarda. Van de Velde werkt wereldwijd samen met duizenden multimerk lingeriewinkels, zowel online als offline, met een sterke focus op kernmarkten Europa en Noord-Amerika. Het eigen retailkanaal wordt gerund onder de labels Rigby & Peller, Lincherie en Private Shop. Deze winkels zijn schoolvoorbeelden op het vlak van de Lingerie Styling paskamerservice. Van de Velde is genoteerd op Euronext Brussel en betaalt beleggers al jarenlang op rij een dividend.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE