Van de Velde betaalt dan toch €1,00 dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 31 augustus 2020

Van de Velde betaalt dan toch €1,00 dividend in 2020Aandeel van de velde interim dividend 2020
Ook Van de Velde schrapte het dividend eerder dit jaar
De Belgische lingerieproducent Van de Velde, bekend van merken als Marie Jo, keert alsnog een interim dividend uit in 2020.

Eerder schreef dividendnieuws.be nog dat Van de Velde het eerder voorgestelde dividend van €1,03 per aandeel had ingestrokken in verband met de coronacrisis.

Nu ontvangen beleggers alsnog een dividend van bruto 1 euro per aandeel in 2020. Het rendement is ruim 5%.Aandeelhouders ontvangen dus toch nog een dividend van de lingeriemaker, die vandaag met cijfers over het eerste halfjaar van 2020 kwam. In plaats van het eerder voorgestelde en weer ingetrokken dividend van €1,03 bruto over 2019 ontvangen beleggers nu een interim dividend van €1,00 per aandeel bruto in 2020. Daarmee blijft de sterke dividendhistorie van Van de Velde, dat anders voor het eerst in ruim 20 jaar tijd geen dividend zou betalen, gewoon intact.

HALFJAARRESULTATEN 2020 EN INTERIM DIVIDEND VAN DE VELDE
Van de Velde rapporteerde middels een persbericht heden ochtend zijn halfjaarresultaten 2020, waarin het een 26,5 procent lagere omzet van €82,9 mln realiseerde met een EBITDA resultaat van €22,3 mln. De nettowinst van de periode bedraagt evenwel 5 miljoen euro, aldus Van de Velde dat met goed nieuws voor beleggers kwam want het inkoopprogramma eigen aandelen wordt opnieuw opgestart en Van de Velde is voornemens om in 2020 toch nog een dividend uit te keren.

In het persbericht stelt Van de Velde het volgende over het dividend: De Raad  van Bestuur  heeft, op  basis  van  de  bevoegdheid  verleend in  de  statuten,  de uitbetaling  van  een  interim  dividend goedgekeurd  van € 1,00 per dividend  gerechtigd aandeel en  dit  ter  vervanging  van  het  dividend over  het  boekjaar  2019  dat  niet  werd uitgekeerd. Na betaling van de roerende voorheffing blijft er een nettodividend over van € 0,70 per  aandeel. Dit  dividend  zal  worden  toegekend  aan  de  aandelen  waarvan  de rechten  niet  geschorst  zijn.  De  aandelen  waarvan de  rechten  geschorst  zijn betreffen 28.178 ingekochte eigen aandelen. Het aantal dividend gerechtigde aandelen wordt aldus verminderd van 13.322.480 aandelen tot 13.294.302 aandelen.

Van de Velde laat weten dat het dividend wordt uitbetaald op 4 september met een ex-coupon datum 2 september 2020 (zie hieronder, bron: persbericht Van de Velde). Het dividend van €1,00 bruto per aandeel geeft een dividendrendement van 5,2% bij een beurskoers van €19,30 (slotkoers vrijdag 28 augustus).


Aandeel Van de Velde 2020

In 2018 verlaagde Van de Velde het dividend nog met 70 procent en vorig jaar werd €1,03 uitgekeerd. Van de Velde betaalt zijn trouwe aandeelhouders nu al ruim 20 jaar op rij een dividend, dat de laatste jaren dus wel flink werd verlaagd. Bovendien ging de uitkeringsfrequentie van twee keer per jaar naar één keer per jaar.

Het aandeel van de Velde verliest in 2020 ruim 33% op Euronext Brussel en heeft nu nog een marktwaarde van €255 miljoen. Als we een rekensom maken zien we dat Van de Velde bruto zo'n 13 miljoen euro dividend zal gaan betalen op basis van het aantal uitstaande aandelen en het voorgestelde bedrag per aandeel.

Van de Velde is één van de wereldleiders in de lingerie, badmode en sportswear met merken als PrimaDonna, Marie Jo en Andres Sarda. Van de Velde werkt wereldwijd samen met duizenden multimerk lingeriewinkels, zowel online als offline, met een sterke focus op kernmarkten Europa en Noord-Amerika. Het eigen retailkanaal wordt gerund onder de labels Rigby & Peller, Lincherie en Private Shop. Deze winkels zijn schoolvoorbeelden op het vlak van de Lingerie Styling paskamerservice. Van de Velde is genoteerd op Euronext Brussel en betaalt beleggers al jarenlang op rij een dividend.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE