Sioen Industries betaalt ook in 2021 geen dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 5 maart 2021

Sioen Industries betaalt ook in 2021 geen dividendDe Belgische textielgroep Sioen Industries schrapt nu ook het dividend over boekjaar 2020

Vorig jaar werd het eerder voorgestelde dividend weer geannuleerd vanwege corona, nu laat de raad van bestuur weten over boekjaar 2020 helemaal geen dividend te betalen.

Slecht nieuws voor aandeelhouders Sioen, want voor het tweede jaar op rij zal er geen dividend uitgekeerd worden door het Belgische bedrijf. In 2020 was COVID-19 de oorzaak van het geannuleerde dividend. In een persbericht liet Sioen vorig jaar, nog geen maand nadat het een 5% hoger dividend van 0,65 euro bruto per aandeel aankondigde voor boekjaar 2019, weten het dividend te schrappen vanwege het coronavirus.

Net als bij Jensen Group, waar we eerder melding van maakten op dividendnieuws.be, eindigde daarmee ook een mooie reeks van tien jaar op rij van dividendverhogingen voor Sioen Industries.

LEES OOK: Aandeel Sioen Industries verdwijnt mogelijk van de beurs

Op 3 maart kwam Sioen met resultaten over boekjaar 2020 en werd de negatieve dividendactie bekend gemaakt, zonder die verder toe te lichten. Het enige wat wij in het persbericht over het dividend van Sioen in 2021 kunnen lezen is het volgende: "De raad van bestuur zal aan de algemene vergadering van aandeelhouders op 30 april voorstellen om geen dividend uit te keren."

Als we wat beter naar de resulaten van Sioen kijken zien we dat er in 2020 sprake was van een lagere omzet en een negatief resultaat uit operationele activiteiten. Desondanks werd er wel een groepswinst van 19,3 miljoen euro gerealiseerd, tegen 30,1 miljoen in 2019.

Toch hebben beleggers in het aandeel Sioen weinig reden tot klagen, want in 2020 daalde de beurskoers uiteindelijk met slechts 3,1% en dit jaar staat er een winst van bijna 22% op het bord in Euronext Brussels. Wat ook een rol speelt hierbij is dat er bij Sioen sprake is van een mogelijke beursexit

Voorlopig lijkt het er dan ook sterk op dat aandeelhouders inmiddels hun laatste dividenduitkering van Sioen hebben ontvangen. Op 9 mei 2019 noteerde het aandeel voor het laatst ex-coupon voor €0,65 bruto per aandeel.

Sioen Industries NV (ISIN: BE0003743573) is een gediversifieerde beursgenoteerde Groep die een uitgebreid portfolio aan activiteiten en producten heeft: extrusie van synthetische garens, producent van geweven en niet-geweven doeken en scrims, coater van technisch textiel, producent van technische beschermkledij voor professioneel gebruik en producent van kleurdispersies.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE