Aandeel Sioen Industries stijgt 20% op nieuws mogelijke beursexit | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 1 november 2020

Aandeel Sioen Industries stijgt 20% op nieuws mogelijke beursexitSioen en Kinepolis stijgen ruim 10%
Afgelopen vrijdag waren de aandelen Sioen Industries en Kinepolis in trek bij beleggers met een koersstijging van respectievelijk 20% en 13,5%. 

Beide Belgische aandelen schrapten of verlaagden in 2020 het dividend en daalden hard door COVID-19. Sioen Industries profiteerde van het nieuws dat het textielbedrijf mogelijk van de beurs gehaald wordt. Kinepolis rapporteerde meevallende cijfers over het laatste kwartaal, waarin de kosten onder controle bleven.

Een opvallend aantal aandelen in België stegen afgelopen vrijdag met een flink percentage, aangevoerd door Sioen, dat maar liefst 20,2 procent hoger sloot op €22. De Belgische textielgroep schrapte het dividend over boekjaar 2019 in verband met de COVID-19 pandemie, waardoor er een einde kwam aan een mooie serie van jaarlijkse dividendverhogingen.

Door de grote koerswinst vrijdag is het jaarrendement van het aandeel Sioen Industries weer teruggeklommen naar minder dan 5% negatief, met -3,5% koersverlies in 2020 op exact te zijn. Sioen steeg hard op het nieuws dat het aandeel mogelijk van de beurs gehaald zal worden. Sioen zou in gesprek zijn met Sihold om het bedrijf voor €23 per aandeel van de beurs te halen. Nadat de handel vrijdag tijdelijk werd stil gelegd sloot de beurskoers uiteindelijk 20,2% hoger op €22.

KOERS AANDEEL KINEPOLIS HERSTELT STERK
Een tweede opvallende stijger was de geplaagde uitbater van bioscopen Kinepolis Group. Het aandeel steeg met 13,5% naar €21,80 en was daarmee na Sioen de grootste uitblinker op Euronext Brussels vrijdag.

Kinepolis is in 2020 juist één van de grootste dalers nadat veel vestigingen van het bedrijf gesloten werden in verband met het coronavirus. Zelfs na de koerswinst van vrijdag is het koersverlies in 2020 nog altijd zeer groot met ruim 63% in de min.

Het aandeel Kinepolis herstelde vrijdag zo sterk na cijfers over het derde kwartaal, die meevielen ondanks een sterke daling van omzet en bezoekersaantallen, uiteraard door COVID-19. De reden dat Kinepolis steeg op de beurs was dat er wel een positieve EBITDA werd behaald. Kinepolis wist de kosten goed te beheersen in het derde kwartaal, waarin het aantal bezoekers weer steeg. Ondanks de sterk gedaalde omzet wist Kinepolis knap toch een positief EBITDA resultaat te realiseren door flink te snijden in de uitgaven. 

De kaspositie verzwakte wel maar niet dramatisch, aldus de analisten van KBC, die wijzen op een kaspositie van €190 miljoen voor de COVID-19 crisis en €127,3 miljoen aan cash en beschikbare kredietlijnen op dit moment aan het einde van het derde kwartaal. 

Kinepolis stelt dan ook dat, zelfs als alle vestigingen wereldwijd gesloten worden, de financiële middelen genoeg zijn om alle verplichtingen voor de komende 12 maanden mee te kunnen voldoen. Kinepolis meldde reeds begin april dat er geen dividend uitgekeerd zal worden in 2020 vanwege de coronapandemie. Ook voor Kinepolis kwam er zodoende een einde aan een lange reeks van jaarlijkse dividendverhogingen.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE