Aandeelhouders Ascencio keuren dividend van €3,65 goed | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 1 februari 2021

Aandeelhouders Ascencio keuren dividend van €3,65 goedAscencio dividend 2021
Aandeelhouders van  vastgoedbedrijf Ascencio hebben het dividend van €3,65 bruto per aandeel goedgekeurd. 

Dat betekent dat het Belgische bedrijf op 3 februari 2021 ex-coupon zal noteren. Het dividendrendement is 7,3%.

In januari maakte dividendnieuws.be al melding van het feit dat het Belgische vastgoedbedrijf Ascencio op 3 februari 2021 ex-coupon zou noteren voor een dividend van €3,65 bruto per aandeel. Tijdens de gewone algemene vergadering van 29 januari 2021 zijn alle agendapunten goedgekeurd, dus ook het dividend.

Over het dividend meldt Ascencio in het persbericht van vorige week vrijdag (nogmaals) dat de ex-dividend datum 3 februari is voor een bruto dividend van €3,65 per aandeel. De record date voor dit dividend is 4 februari 2021 met een uitbetaling van het dividend in cash op 5 februari 2021. Bij een beurskoers van bijna 50 euro op Euronext Brussels is het dividendrendement voor het aandeel Ascencio nu 7,3% bruto.

Eerder schreven wij reeds het volgende over het dividend van het vastgoedbedrijf Ascencio: De uitkering van de Belgische vastgoedonderneming Ascencio is daarmee 15 cent meer dan een jaar geleden. Vorig jaar verhoogde Ascencio het dividend nog van €3,40 naar €3,50 per aandeel. Er is dus sprake van een verhoging van 4,3% ten opzichte van het voorliggende beursjaar. Bijzonder is dat ondanks COVID-19 de dividendgroei bij Ascencio dit jaar gewoon versnelt, want het betreft zelfs de grootste stijging van het dividend sinds 2015.

In november was er nog geen ex-coupon datum bekend voor Ascencio. Inmiddels hebben we die wel weten te achterhalen, want op 3 februari gaat het aandeel ex-dividend, zoals hierboven ook reeds aangegeven. Ascencio betaalt net als veel andere Europese en Belgische beursgenoteerde bedrijven slechts één keer jaarlijks een dividend aan investeerders. Jaarlijks betaalt Ascencio naar schatting afgerond zo'n 24 miljoen euro dividend op basis van het aantal uitstaande aandelen en het voor dit jaar voorgestelde bedrag van 3,65 euro bruto per aandeel.

In de dividendkalender op dividendnieuws.be houden wij u dagelijks op de hoogte van alle ex-coupon datums in België. Indien er nieuwe informatie beschikbaar is zal de kalender uiteraard bijgewerkt worden.

Ascencio SCA is een openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (openbare GVV)  gespecialiseerd in de beleggingen in handelsgebouwen die zich hoofdzakelijk in voorsteden bevinden. Een tiental sectoren zijn vertegenwoordigd, met een overwicht van de voedingssector met ketens als Carrefour, Delhaize en Grand Frais, aangevuld met ketens zoals Krefël, Zeeman, Kiabi, Maxi Zoo in andere sectoren. Ascencio is sinds 2007 genoteerd aan Euronext Brussel. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE