Goldman Sachs zet aandeel Ontex op verkopen | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 21 januari 2021

Goldman Sachs zet aandeel Ontex op verkopenAandeel Ontex Group hard omlaag na sell advies Goldman Sachs
Ontex betaalde in 2020 geen dividend
De Belgische producent van incontinentieproducten Ontex Group krijgt een 'sell' advies van de analisten van Goldman Sachs.

Ontex, dat vorig jaar het dividend annuleerde, verliest ruim 9% na de adviesverlaging en zakt door de grens van €10 per aandeel.

Voormalig beurslieveling Ontex, voorheen mede bekend als dividendaandeel bij beleggers omwille van het progressieve dividendbeleid, krijgt een enorme dreun in Brussel nadat de analisten van Goldman Sachs het advies op verkopen zetten.

Goldman Sachs gaat van 'neutral' naar 'sell' met zijn advies voor het aandeel Ontex, met een koersdoel van €8,50. Dat koersdoel stond op €10,50 en wordt dus terug gebracht naar een niveau wat neerkomt op de laagste koers ooit voor Ontex indien het ook wordt gehaald. Vandaag neemt het aandeel alvast een flink voorschot op dat koersdoel met een daling van bijna 10% tot zo'n €9,60. Ontex bereikte in oktober een laagste koers ooit van €8,94, een fractie van de hoogtepunten van weleer toen investeerders nog €40 betaalden voor één aandeel van de fabrikant van onder meer luiers en maandverband.

Goldman Sachs komt tot het lagere advies op basis van aanhoudende zwakte in de 'top-line' van Ontex. Boosdoeners zijn factoren als een kleinere markt met minder jonge kinderen voor de luiers en ook het uitblijven van nieuwe contracten die Ontex afsluit voor het maken van private label producten, ofwel huismerken luiers en incontinentieproducten onder naam van de opdrachtgever. Ook wijst Goldman Sachs op de ongunstige grondstoffenmarkt, met hogere prijzen voor het maken van de producten van Ontex, die ten koste kunnen gaan van het EBITDA resultaat, ondanks het feit dat Ontex hard werkt aan kostenbesparingen. Indien de grondstofprijzen verder stijgen is het neerwaarts risico voor Ontex groot, aldus Goldman Sachs, dat de stijgende kosten voor Ontex afzet tegen de verkoopprijzen van de producten van het bedrijf.

Door de koersdaling vandaag in Brussels is de beurswaarde van Ontex gezakt tot nog €874 mln. Enkele jaren geleden was het bedrijf nog meerdere miljarden waard. Vorig jaar werd het dividend eerst fors verlaagd en uiteindelijk helemaal geschrapt vanwege COVID-19. 

Of beleggers in 2021 nog een dividend krijgen valt te bezien. Op 24 februari komt Ontex met de volgende kwartaalcijfers en zal er allicht meer bekend worden. De laatste keer dat de aandeelhouder een dividend ontving was in juni 2019, toen Ontex ex-coupon noteerde voor €0,41.

Na de beursgang werd er drie jaar op rij een hoger dividend betaald door Ontex, met een recordbedrag van €0,60 per aandeel op het hoogtepunt in 2018. In 2019 volgde de verlaging naar €0,41 en sindsdien werd er dus helemaal geen dividend meer betaald door Ontex.

Ontex Group is wereldwijd actief als producent van Babyverzorgingsproducten, Dameshygiëneproducten en Incontinentieproducten voor volwassenen. De producten van Ontex zijn onder meer babyluiers, babybroeken, natte babydoekjes, pads, inlegkruisjes, tampons, lichte incontinentieproducten, pull-ups, riemluiers, alles-in-één tapesystemen, gevormde pads en underpards. De producten worden gedistribueerd via retailpartnermerken en onder eigen merken (canbebe, canped en Moltex) via verschillende distributiekanalen, zoals detailhandel, zorginstellingen en apotheken. Ontex is actief in Europa, Noord-Amerika, Brazilië, Noord-Afrika, Australië en Azië.Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE