Definitief geen dividend voor Ontex Group in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 4 november 2020

Definitief geen dividend voor Ontex Group in 2020Ontex betaalt geen dividend in 2020
De Belgische producent van incontinentieproducten Ontex Group zal definitief geen dividend meer betalen over het lopende boekjaar.

In april werd het eerder voorgestelde dividend geschrapt maar liet de luierproducent wel weten mogelijk later in 2020 nog uit te keren. Dat zal nu dus ook niet meer gebeuren.
In april schreven wij op dividendnieuws.be nog dat ook Ontex het eerdere dividendvoorstel weer introk vanwege de corona pandemie, waarmee het één van de laatste Belgische aandelen was die in 2020 geen dividend uitkeert.

Aandeelhouders Ontex Group werden zodoende twee keer teleurgesteld, want in maart werd het dividend nog met ruim 60% verlaagd. In maart nog kondigde de producent van incontinentieproducten aan voor het tweede jaar op rij het dividend te verlagen. Later bleek dus dat ook het verlaagde dividend van slechts 16 cent niet uitgekeerd zou worden, zo maakte het Belgische bedrijf bekend in een persbericht begin april. Toen gaf Ontex ook aan het dividend later in 2020 nog eens te herzien.

DEFINITIEF GEEN DIVIDEND AANDEELHOUDERS ONTEX
Dat laatste is nu dus gebeurd, want vandaag kwam Ontex met resultaten over het derde kwartaal van 2020, waarbij eveneens nieuws werd gebracht over het dividend. In het persbericht meldt Ontex de onderstaande beslissing die is genomen over het dividend.

Op 9 april 2020 meldde de Onderneming in een ad-hoc-update over de activiteiten en de impact van COVID-19, dat de Raad van Bestuur had besloten om in mei geen voorstel tot dividenduitkering voor te leggen aan de Algemene Vergadering om de geldmiddelen en de financiële flexibiliteit te vrijwaren, en de intentie had uitgesproken om de mogelijke dividenduitkering later in het jaar te herzien. De Raad van Bestuur heeft nu besloten dat het niet gepast zou zijn om in 2020 een dividend uit te keren in het licht van de huidige onzekerheden met betrekking tot de pandemie en voortdurende focus op het behoud van de cashpositie.

Het aandeel Ontex kent een dramatisch koersverloop in 2020 met een daling van bijna 50 procent. Bij een beurskoers van €9,56 is de marktwaarde op Euronext Brussels momenteel een geschatte 782 miljoen euro. Begin 2016 betaalden beleggers nog ruim 35 euro voor één aandeel Ontex Group.

Indien er dit jaar wel 16 cent per aandeel was uitgekeerd had dat Ontex Group naar schatting zo'n 13 miljoen euro gekost. Dat cashgeld wordt nu binnen de onderneming gehouden. De laatste keer dat Ontex ex-coupon noteerde was op 3 juni 2019 toen er €0,41 bruto per aandeel werd uitgekeerd.

Ontex Group is wereldwijd actief als producent van Babyverzorgingsproducten, Dameshygiëneproducten en Incontinentieproducten voor volwassenen. De producten van Ontex zijn onder meer babyluiers, babybroeken, natte babydoekjes, pads, inlegkruisjes, tampons, lichte incontinentieproducten, pull-ups, riemluiers, alles-in-één tapesystemen, gevormde pads en underpards. De producten worden gedistribueerd via retailpartnermerken en onder eigen merken (canbebe, canped en Moltex) via verschillende distributiekanalen, zoals detailhandel, zorginstellingen en apotheken. Ontex is actief in Europa, Noord-Amerika, Brazilië, Noord-Afrika, Australië en Azië.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE