Belgisch fintech aandeel Unifiedpost Group zakt weg na IPO | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 25 november 2020

Belgisch fintech aandeel Unifiedpost Group zakt weg na IPOAandeel Unified Post zakt weg twee maanden na beursgang
Het in België aan de beurs genoteerde cloud fintech aandeel Unifiedpost Group zakte deze week naar een nieuwe dieptepunt sinds de beursgang op 22 september.

De analisten van Berenberg waren begin november nog zeer positief met een initieel koopadvies voor het Belgische softwarebedrijf.

Unifiedpost Group SA is een nog relatief onbekend Belgisch aandeel dat pas sinds september een notering heeft aan Euronext Brussels. Unifiedpost Group SA is een software-uitgever met hoofdkwartier in België. 

Het bedrijf digitaliseert de financiële waardeketen van andere bedrijven: van contract of bestelling tot factuur, betaling en financiering. Het bedrijf biedt een cloudgebaseerd platform dat gestroomlijnde, geautomatiseerde bedrijfsfuncties kan bieden, van e-facturering en betalingsverwerking tot werkkapitaalfinanciering, e-identiteitsoplossingen en meer.  Unifiedpost werd in 2001 opgericht door de huidige CEO Hans Leybaert.

De beursgang, ook wel IPO (Initial Public Offering) van Unifiedpost Group vond plaats op 22 september en eigenlijk horen we maar nauwelijks wat van het bedrijf sindsdien. De eerste handelsdag werd afgesloten op een beurskoers van €23,80. Gisteren, op 24 november, sloot Unifiedpost Group op een koers van €17,76, niet ver verwijderd van de laagste jaarkoers van €17,50 die intraday werd bereikt.

Grafiek aandeel Unifiedpost Group na beursgang 2020

Tot dusverre was er nog geen nieuws wat de beurskoers richting geeft sinds de beursgang eind september. Wat we van Unifiedpost Group weten is dat de vraag van investeerders zeer groot was bij de IPO, waarmee in totaal €252 miljoen werd opgehaald bij beleggers. De introductiekoers was €20 per aandeel en de eerste handelsdag werd dus goed afgesloten met een koers van €23,80. Op 22 september werd zelfs een hoogste niveau van €27,98 bereikt. Vandaag de dag staat het aandeel Unifiedpost Group ruim 10 euro lager nabij de laagste koers ooit. Nieuws is er in de tussenliggende periode eigenlijk niet geweest.

BERENBERG GEEFT KOOPADVIES VOOR UNIFIED POST
Ook analisten lieten tot dusverre weinig los over deze nieuwkomer op de Belgische beurs met eigenlijk alleen een aanbeveling van de analisten van Berenberg begin november waar dividendnieuws.be meer informatie over heeft. 

Berenberg start met het volgen van het aandeel Unifiedpost Group met een advies 'buy' en een koersdoel van €28, wat bijna 60% boven de beurskoers van vandaag ligt. Volgens Berenberg, dat het rapport op 2 november publiceerde, is Unifiedpost in een goede positie om te profiteren van de groeiende digitalisering als enige speler die zich speficiek richt op kleinere en middelgrote bedrijven in Europa. Positief is dat het bedrijf volgens Berenberg continu blijft investeren in nieuwe producten en profiteert van regulering in de Europese Unie.

Tussen boekjaar 2022 en 2024 voorzien de analisten van Berenberg een jaarlijkse groei van 72% voor de EBITDA van Unifiedpost, dat winstgevender wordt naarmate er minder met papieren documenten gewerkt wordt waar lagere marges op worden behaald. Daarnaast rekent Berenberg op een sterke winstbijdrage in 2023 van acquisities, die voor een upside van 50% van de winst kunnen zorgen.

Ondanks de recente koersdaling op Euronext Brussels is de marktwaarde van Unifiedpost Group bij een beurskoers van €17,40 nog steeds €533 miljoen. Dividendnieuws.be zal het aandeel de komende tijd goed in de gaten houden en melding maken van opvallende gebeurtenissen. Uiteraard zullen wij het ook als eerste melden indien dit bedrijf een dividend gaat uitkeren.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE