Aandeel Melexis +5% na adviesverhoging Kepler Cheuvreux | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 12 november 2020

Aandeel Melexis +5% na adviesverhoging Kepler CheuvreuxAandeel Melexis advies analisten Kepler
Het Belgische semiconductor aandeel Melexis is vandaag een grote stijger op de beurs in Brussel nadat de analisten van Kepler Cheuvreux het verkoopadvies hebben ingetrokken.

Kepler adviseert nu 'hold' in plaats van 'reduce' waarbij het koersdoel met tien euro omhoog ging voor de Belgische beurslieveling.

Een blik op de koersen in Brussel vandaag leert ons dat Melexis, het Belgische bedrijf dat geavanceerde geïntegreerde halfgeleidercomponenten ontwerpt, ontwikkelt, test en op de markt brengt voor gebruik in auto-elektronicasystemen, met een koerswinst van ruim 5% één van de grootste uitblinkers is.

De hogere beurskoers voor het aandeel Melexis is het gevolg van een adviesverhoging door de analisten van Kepler Cheuvreux, die voorheen 'reduce' (vrij vertaald: afbouwen of verkopen) adviseerden en vandaag, op 12 november 2020, naar 'hold' (houden) gaan voor het in België genoteerde halfgeleiderbedrijf. 

De analisten van Cheuvreux verhogen het koersdoel voor het aandeel Melexis met €10 van €60 naar €70. Dat nieuwe koersdoel is precies het niveau waar het aandeel gisteren ongeveer op sloot met een slotkoers woensdag van €69,55. Vandaag reageren beleggers enthousiast met een winst van 5,2% tot een koers van €73,15 voor het aandeel Melexis.

ANALISTEN ZEER VERDEELD OVER MELEXIS
Opvallend is evenwel dat de analisten die het aandeel Melexis volgen, en dat zijn er aardig wat, zeer verdeeld zijn met gelijke aantallen experts die 'kopen', 'houden' en 'verkopen' adviseren. Volgens de informatie die dividendnieuws.be tot haar beschikking heeft zijn er nu 2 analisten die het equivalent van 'kopen' adviseren voor het aandeel Melexis en eveneens 2 analisten zie het advies 'verkopen' geven. 

Het grootste aantal analisten, met in totaal 7, adviseert volgens onze informatie momenteel net als Kepler Cheuvreux het equivalent van 'houden'. Opvallend is daarbij ook dat het gemiddelde koersdoel van de analisten met €66,95 zo'n 8 procent onder het huidige koersniveau ligt. Met andere woorden verwacht de gemiddelde analist niet dat de beurskoers van het aandeel Melexis vanaf de huidige koers gaat stijgen.

Inclusief de koerswinst van vandaag stijgt het aandeel Melexis in 2020 nu ruim 9%, waardoor de marktkapitalisatie van het Belgische beursgenoteerde technologiebedrijf €2,82 miljard is. Melexis betaalde in oktober een interim dividend van €1,30 bruto per aandeel. De ex-coupon datum voor dit dividend was 20 oktober 2020. Eerder dit jaar werd het voorgestelde slotdividend van €0,90 per aandeel nog geannuleerd vanwege COVID-19. Daarmee kwam er een einde aan een mooie dividendhistorie van het aandeel Melexis.

Indien we het in 2020 betaalde dividend van €1,30 bruto per aandeel afzetten tegen een beurskoers van €73,25 dan komt het dividendrendement uit op 1,8%. Indien ook het interim dividend was uitgekeerd dan zou het dividendrendement precies 3% zijn. Of Melexis volgend jaar weer een interim zal betalen wordt normaal gesproken begin februari bekend.

Melexis is een Belgisch bedrijf dat geavanceerde geïntegreerde halfgeleidercomponenten maakt voor auto-elektronicasystemen.Melexis levert sensor-, communicatie- en driverchips met analoge en digitale uitgangen. De vier divisies van Melexis zijn: Sensoren, Actuatoren, Draadloos en Opto. De divisie Sensors bestaat uit de activiteiten Hal, Druk en Acceleratie. De divisie Actuators bestaat uit Motor Control IC's en Local Interconnect Network (LIN) -slaves. De Wireless-divisie biedt connectiviteits- en identificatieoplossingen op korte afstand met RF- (radiofrequentie) en RFID- (radiofrequentie-identificatie) IC's. De Opto-productlijn bestaat uit SensorEyeC, RainLight-sensoren, Automotive Imagers en andere. Het bedrijf is actief via haar dochterondernemingen en bijkantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Bulgarije, Oekraïne, de Verenigde Staten, Hong Kong, de Filippijnen en Japan. Melexis heeft een notering aan Euronext Brussels met ISIN code BE0165385973. Aandeelhouders Melexis ontvangen sinds 2002 een dividenduitkering.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE