Dividend aandeel Melexis op 20 oktober 2020 ex-coupon | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 11 oktober 2020

Dividend aandeel Melexis op 20 oktober 2020 ex-couponMelexis gaat ex dividend in oktober 2020
De dividendkalender voor België toont enkele interessante namen in oktober en november die nog ex-coupon zullen noteren.

Supermarktbedrijf Colruyt noteerde begin oktober inmiddels ex-dividend, maar onder meer Melexis en Ageas volgen nog op korte termijn als bekende Belgische aandelen die in 2020 nog dividend zullen uitkeren.

Eerder schreven wij op dividendnieuws.be al dat de maanden oktober en november 2020 zeer interessant zijn voor beleggers in dividendaandelen in België, omdat onder meer Colruyt, Melexis en Ageas nog ex-coupon zullen noteren dit jaar. In het geval van verzekeraar Ageas gaat het daarbij om een verlate uitkering.

MELEXIS OP 20 OKTOBER EX-COUPON
Zoals eerder al bekend noteert ook technologieaandeel, beurslieveling en semiconductorbedrijf Melexis ex-coupon in oktober. Melexis betaalt net als vorig jaar een interim dividend van €1,30 bruto per aandeel  maar schrapte eerder dit jaar het voorgestelde slotdividend van €0,90 (onveranderd t.o.v. 2019) vanwege COVID-19. Op 20 oktober 2020 zal Melexis ex-coupon noteren voor €1,30 bruto per aandeel, wat netto neerkomt op een uitkering van €0,91 per aandeel met betaalbaarstelling op 22 oktober 2020.

Doordat het slotdividend werd geannuleerd kwam er voor het semiconductorbedrijf een einde aan een fraaie reeks van stabiele tot hogere dividenduitkeringen. Het aandeel Melexis doet het in 2020 evenwel goed met een koerswinst van ruim 15%, waarmee het veel Europese en Amerikaanse sectorgenoten, die vaak nog veel harder stijgen dit jaar, volgt. Het geschatte dividendrendement voor het aandeel Melexis is momenteel zo'n 1,7% bruto.

Na Melexis volgen nog meer bekende Belgische aandelen, waaronder het eerder genoemde Ageas, dat op 3 november 2020 uiteindelijk dan toch ex-coupon zal noteren voor een bruto dividend van €2,38 per aandeel. Dat dividend wordt betaalt op 5 november, dus twee dagen na de ex-coupon datum. Het netto dividend zal uitkomen op €1,666 per aandeel. 

Bekijk hier de complete en actuele dividendkalender voor België. Wie meer interesse heeft voor Nederlandse aandelen kan ook prima terecht op dividendnieuws.nl waar ook een actuele ex-coupon kalender wordt bijgehouden.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE