Aandeel D'Ieteren +15% na meevallende outlook 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 11 november 2020

Aandeel D'Ieteren +15% na meevallende outlook 2020D'Ieteren grote koerswinst na outlook 2020
Het aandeel van de Belgische beursfavoriet D'Ieteren, het bedrijf achter Carglass- en Moleskine merken, stijgt op Euronext Brussel vandaag zo'n 15% na een sterke outlook voor 2020.

D'Ieteren besloot eerder in 2020 de eerder voorgestelde dividendverhoging uit te keren aan een solidariteitsprogramma.

Beleggers in D'Ieteren hebben vandaag een goede dag want de beurskoers stijgt ongeveer 15% op nieuws over de ontwikkeling van de resultaten in de tweede helft van dit jaar. 

De informatie die dividendnieuws.be kan achterhalen leert ons dat het bedrijf achter Carglass vandaag via een trading update met de titel 'Strong resilience expected in a volatile environment' heeft laten weten dat het een aangepast geconsolideerd resultaat verwacht voor heel 2020 dat rond het niveau ligt van 2019 op vergelijkbare basis. Dat is aanzienlijk beter dan waarmee analisten hadden gerekend. D'Ieteren laat in het korte persbericht weten dat deze outlook wel afhankelijk is van de ontwikkelingen omtrent COVID-19, waarbij een strengere lockdown in de belangrijkste markten van het bedrijf de zaken wel zal beïnvloeden.

Met de koersstijging van het aandeel D'Ieteren, populair bij veel beleggers, mede vanwege het royale dividendbeleid de laatste jaren, is het de beste beursdag in lange tijd, en wordt zelfs het hoogste niveau sinds februari bereikt met een koers die even boven €60 noteerde. Analisten zijn positief over het nieuws van D'Ieteren. Volgens KBC Securities wijst het op een sterk herstel in de tweede helft van 2020, nadat de eerste helft, ondanks COVID-19, toch al zeker niet tegenvallend was. Het persbericht van D'Ieteren, dat met slechts enkele zinnen zijn trading update bekend maakt, is volgens KBC kort maar krachtig.

Aandeelhouders D'Ieteren ontvingen op 5 juni uiteindelijk een dividend van €1,00 bruto per aandeel, terwijl er eerst nog een uitkering van €1,15 was voorgesteld (+15%). Die €0,15 per aandeel verhoging werd later weer ingetrokken waarbij het bedrijf te kennen gaf dit te gebruiken voor een solidariteitsprogramma. Volgens calculaties van dividendnieuws.be betaalt D'Ieteren jaarlijks 54 miljoen euro aan dividend aan zijn aandeelhouders.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken: - D'Ieteren Auto, Belron (voor 54,1% eigendom) en Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE