Dividend aandeel Wereldhave Belgium op 23 oktober ex-coupon | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 19 oktober 2020

Dividend aandeel Wereldhave Belgium op 23 oktober ex-couponWereldhave Belgie ex-coupon oktober 2020
Vastgoedaandeel Wereldhave Belgium, bekend van het zeer hoge dividendrendement, zal deze vrijdag, 23 oktober 2020, ex-coupon noteren.

Een voorgesteld dividend van €4,50 bruto per aandeel geeft een dividendrendement van 10,7% bij een beurskoers van 42 euro.

Het dividendrendement is vooral zo hoog omdat de koers van het aandeel dit jaar meer dan 50 procent is gedaald.

Beleggers die met name investeren voor hoge dividenduitkeringen kunnen zich opmaken voor een flink dividend van vastgoedaandeel Wereldhave Belgium, dat vrijdag ex-coupon noteert. De betaalbaarstelling van het dividend, waarvan €3,15 per aandeel netto over zal blijven na aftrek van taksen, volgt op 13 november 2020.

Op dividendnieuws.be schreven wij nog: Het Belgische vastgoedbedrijf Wereldhave Belgium zal in 2020 een lager dividend van €4,50 bruto per aandeel betalen. Eerder was een coupon van €5,20 bruto voorgesteld, wat later neerwaarts is bijgesteld in verband met de ontwikkelingen omtrent COVID-19.

De koers van Wereldhave Belgium gaat dit jaar hard onderuit, in lijn met andere Europese vastgoedfondsen gericht op winkelcentra en shopping malls. Denk dan ook aan het Nederlands-Franse Unibail Rodamco en het in Nederland genoteerde Wereldhave, dat ook in elkaar is gestort op Euronext Amsterdam. Wereldhave Belgium heeft nog een marktwaarde van 328 miljoen euro.

Overigens telt België zeer veel interessante vastgoedaandelen waarvan veel er een zeer hoog dividend betalen aan beleggers. Onlangs schreven wij hier nog uitgebreid over en zagen we dat ook Vastned Retail Belgium een zeer hoog dividend uitkeert. Andere vastgoedaandelen zijn onder meer Befimmo en Ascencio. Bekijk de complete lijst hier.

Door het lagere dividendvoorstel van Wereldhave voor boekjaar 2019 eindigt een lange reeks van ten minste 20 jaar waarin het dividend nooit werd verlaagd door Wereldhave Belgium. Eerder waren het al aandelen als Miko, Kinepolis en Ackermans & Van Haaren die een lange dividendhistorie met soms tientallen jaren van verhogingen op rij tot een einde zagen komen. Deze Belgische Dividend Aristocrats worden allemaal keihard getroffen door het coronavirus, net als Werelhave Belgium. Het Nederlandse Wereldhave staakte zelfs helemaal het dividend in april.

Wereldhave Belgium is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) met focus op commercieel vastgoed in België. Wereldhave Belgium richt zich bij nieuwe investeringen op winkelcentra. De waarde van de portefeuille vastgoedbeleggingen, inclusief projectontwikkelingen bevat winkelcentra in Luik, Nijvel, Doornik, Gent, Genk, Waterloo en Kortrijk. Daarnaast bevat de portefeuille vastgoedbeleggingen kantoren in Brussel, Vilvoorde en Antwerpen.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE