Aandeelhouder Ter Beke kiest voor dividend in nieuwe aandelen | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 3 juli 2020

Aandeelhouder Ter Beke kiest voor dividend in nieuwe aandelenTer Beke kondigt resultaat keuzedividend boekjaar 2019 aan
Ter Beke betaalt €4,00 per aandeel (foto: dividendnieuws.be)
Vleesverwerker Ter Beke, één van de betere dividendbetalers in België, heeft het resultaat van het keuzedividend bekendgemaakt.

Aandeelhouders kiezen massaal voor een uitkering van de €4,00 per aandeel in nieuwe stukken Ter Beke waardoor het eigen vermogen verder wordt versterkt.

Op 12 juni noteerde het aandeel reeds ex-dividend.

Op 11 juni schreven wij nog over Ter Beke, dat investeerders over boekjaar 2019 een dividend van 4 euro per aandeel bruto wilde uitkeren, gelijk aan het dividend over het voorliggende boekjaar 2018. Daarbij kregen aandeelhouders de mogelijkheid om het dividend uit te laten keren in nieuwe aandelen Ter Beke, ofwel een stockdividend in plaats van een cash dividend.


Op 2 juli maakte Ter Beke door middel van een persbericht bekend wat het resultaat is van het keuzedividend voor boekjaar 2019. Daaruit blijkt dat het grootste deel van de aandeelhouders heeft gekozen voor een dividend in aandelen. Maar liefst 74,02% van de beleggers koos voor een uitkering in nieuwe aandelen Ter Beke en dus iets meer dan een kwart van de aandeelhouders kiest voor cash.

Door het grote aandeel beleggers dat voor een stockdividend kiest zal Ter Beke een flink aantal nieuwe aandelen uitgeven (in totaal 34.660 stuks), waardoor het eigen vermogen versterkt wordt met 3.590.776,00 EUR (kapitaal en uitgiftepremie). Het cashgedeelte van het dividend resulteert in een totale gelduitkering van 3.339.708,00 EUR vertegenwoordigt. Op jaarbasis betaalt Ter Beke afgerond zo'n 7 miljoen euro aan dividend aan de aandeelhouder, waarvan dus het grootste deel binnen het bedrijf zal blijven omdat beleggers massaal voor een stockdividend hebben gekozen.

AFWIKKELING DIVIDENDUITKERING TER BEKE
In het persbericht stelt Ter Beke dat de effectieve afwikkeling van de dividenduitkering op 6 juli 2020 zal plaatsvinden waarbij, in functie van de keuze van de aandeelhouder, de nieuwe aandelen, uitgegeven in ruil voor de inbreng van dividendrechten, zullen worden geleverd, of het dividend over 2019 in cash zal worden uitbetaald, of een combinatie van beide voorgaande betalingsmodaliteiten zal plaatsvinden. De nieuw gecreëerde aandelen noteren vanaf 6 juli 2020 en zijn vanaf dan verhandelbaar op Euronext Brussels. De nieuwe aandelen zijn deelgerechtigd in de resultaten van Ter Beke met ingang op 1 januari 2020 (eerste dividend betaalbaar in 2021).

LEES OOK: Aandeelhouders WDP en Intervest kiezen voor stockdividend

Bij de slotkoers van precies €100 op donderdag 2 juli biedt het aandeel Ter Beke momenteel een dividendrendement van bruto 4%. Het aandeel daalt in 2020 nog altijd 9,1% op de beurs in Brussel waardoor de actuele marktkapitalisatie uitkomt op €173 miljoen.

Ter Beke is één van de beste dividendbetalers in Belgïe als het gaat om dividendhistorie. In een jaar waarin een aantal sterke dividendaandelen sneuvelde, waaronder Miko en Kinepolis, blijft Ter Beke als één van de weinige Belgische Dividend Aristocraten overeind. Ter Beke verlaagde het dividend immers al ruim 20 jaar op rij niet en verhoogde het dividend de laatste tien jaar in totaal 4 keer, waarbij er drie keer sprake was van een dubbelcijferige verhoging van ten minste 10 procent.


De meest Belgische aandelen noteerden in 2020 reeds ex-coupon. De komende periode zijn er geen aandelen in België die nog ex-dividend gaan. Pas op 28 juli is het de beurt aan Retail Estates, dat €4,40 per aandeel uit zal keren. In Nederland noteren nog wel een aantal aandelen ex-coupon de komende dagen en weken. Bekijk hier het overzicht voor Euronext Amsterdam.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE