Aandeelhouders WDP en Intervest kiezen voor stockdividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 27 mei 2020

Aandeelhouders WDP en Intervest kiezen voor stockdividendAandelen WDP en Intervest stockdividend 2019
55% van de beleggers in WDP kiest voor stockdividend
Zowel Intervest Offices & Warehouses als WDP maakten het resultaat van het keuzedividend over 2019 bekend.

Daaruit blijkt dat veel aandeelhouders hebben gekozen voor een stockdividend, waardoor het aantal uitstaande aandelen groter wordt bij beide vastgoedbedrijven.

Gisteren was het eerst de gereglementeerde vastgoedvennootschap Intervest Offices & Warehouses die bekend maakte in welke mate aandeelhouders hadden gekozen voor stockdividend of een uitkering in cash. Intervest Offices betaalde €1,50 dividend in 2020 en gaf beleggers de keuze uit een dividend in nieuwe aandelen of cash.

Nu blijkt dat aandeelhouders Intervest massaal hun voorkeur hebben uitgesproken voor een dividend in nieuwe aandelen met een percentage van liefst 61,6%, zo maakte het vastgoedbedrijf gisteren nabeurs bekend. Dat resulteert in een versterking van het eigen vermogen met €16,3 miljoen aan kapitaal en uitgiftepremie door middel van de creatie van ruim 843.000 nieuwe aandelen. De afhandeling van het stockdividend zal op woensdag 27 mei 2020 plaatsvinden.


Het aandeel Intervest Offices & Warehouses daalt in 2020 vooralsnog ruim 12% op Euronext Brussel waarmee de marktkapitalisatie, rekening houdend met de nieuw uitgegeven aandelen vanwege het bovengenoemde stockdividend, uitkomt op ruim €552 miljoen. Het geschatte dividendrendement  bedraagt 6,8% bij een beurskoers van €22,45.

OOK BELEGGERS IN WDP KIEZEN VOOR NIEUWE AANDELEN
Vandaag maakt ook sectorgenoot WDP, met name gespecialiseerd in logistiek vastgoed, bekend in welke mate aandeelhouders voor nieuwe aandelen hebben gekozen inzake het dividend over boekjaar 2019. WDP (Warehouses de Pauw) betaalde dit jaar 8% meer dividend, ofwel €0,74 bruto per aandeel, waarbij de belegger net als bij Intervest kon kiezen tussen stockdividend en cash.

Ook bij WDP kiezen beleggers massaal een uitkering van het dividend in nieuwe aandelen. Heden ochtend maakte WDP namelijk bekend dat circa 55% van de WDP aandeelhouders hebben geopteerd voor een inbreng van dividendrechten in ruil voor nieuwe aandelen WDP. Vorig jaar koos een vergelijkbaar percentage voor een stockdividend in plaats van een cashdividend bij het logistieke vastgoedbedrijf.

Voor WDP resulteert dat in een kapitaalverhoging van ongeveer 50 miljoen euro, ofwel de creatie van ruim 2,2 miljoen nieuwe aandelen in het bedrijf. Het eigen vermogen groeit mede hierdoor (en door de verwachte winstreservering in 2020) met circa 92 miljoen euro in 2020.

Het aandeel WDP doet het op Euronext Brussel prima in 2020 met een koerswinst van 2,5%. Bij een beurskoers van €23,88 is de marktkapitalisatie nu €4,1 mrd en komt het geschatte dividendrendement op basis van het dividend over 2019 uit op 3,1%. WDP was de laatste jaren een van de betere dividendbetalers in België met een uitkering die jaarlijks wordt verhoogd.

LEES OOK: Ex-coupon overzicht aandelen België eind mei en juni 2020

Zowel WDP als Intervest keren slechts één keer per jaar dividend uit. Aandeelhouders zullen dus tot ten minste mei 2021 moeten wachten alvorens er weer een nieuwe uitbetaling wordt gedaan, waarbij beleggers zoals altijd weer kunnen kiezen tussen cash of een dividend in nieuwe aandelen van beide vastgoedondernemingen.

Opvallend is in 2020 dat de meeste Belgische vastgoedaandelen hun dividend gewoon verhogen of ten minste onveranderd laten. Dat in tegenstelling tot hun sectorgenoten in Nederland, die dit jaar massaal het dividend verlaagden of schrapten. Eén van de laatste Nederlandse vastgoedbedrijven die het dividend flink verlaagden was in mei Vastned Retail.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE