Ex-coupon overzicht aandelen België eind mei en juni 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 25 mei 2020

Ex-coupon overzicht aandelen België eind mei en juni 2020Elia System Operator ex-coupon 2020
Elia noteert op 28 mei ex-coupon
De meeste Belgische aandelen noteerden inmiddels reeds ex-coupon dit jaar, maar er zijn nog enkele grote namen die ex-coupon moeten noteren, zoals VGP, D'Ieteren, Elia en Resilux.

Welke aandelen moeten nog ex-dividend noteren in de laatste week van mei en in juni 2020? We maken een overzicht.

Net als elders in Europa zijn ook in België de meeste aandelen die nog een dividend betalen over 2019 (veel dividenden werden immers geschrapt in verband met COVID-19) inmiddels reeds ex-dividend gegaan. Toch is de dividendagenda zeker nog niet leeg in België met deze week en de komende weken nog flink wat aandelen die ex noteren voor het dividend over boekjaar 2019.

LEES OOK: Ex-dividend overzicht aandelen Nederland juni 2020

Vandaag zijn het onder meer Picanol en Xior Student Housing die ex-coupon noteren op Euronext Brussel. Vorige week schreven we nog over de producent van weefmachines Picanol, dat vandaag, op 25 mei, ex-coupon noteert voor €0,20 per aandeel bruto.

Ook Xior Student Housing noteert vandaag ex-coupon voor een slotdividend van bruto €0,227 per aandeel. Xior biedt bij een beurskoers van €42,45 een geschat dividendrendement van bruto 3,0%.AANDELEN BELGIE EX-DIVIDEND IN MEI EN JUNI 2020
Toch is het daarmee zeker nog niet klaar, want later deze week noteert nog een handvol bekende Belgische aandelen ex-coupon. Wat dacht u bijvoorbeeld van VGP dat morgen, op 26 mei, ex-coupon noteert voor €2,93 per aandeel. De in logistiek vastgoed gespecialiseerde onderneming presteert dit jaar uitstekend op de beurs met een koerswinst van 31%. VGP keert dit jaar flink meer dividend uit.

Na VGP volgen later deze week ook nog onder meer bekende namen als Elia (net als VGP een grote uitschieter in Brussel in 2020) en Resilux. Onderstaand treft u het ex-coupon overzicht voor de resterende dagen van mei en de maand juni.

Aandelen Belgie die nog ex-coupon noteren in 2020
Onder meer Elia, D'Ieteren, AB-Inbev en Campine noteren nog ex-coupon in 2020

In de bovenstaande tabel, die is bijgewerkt met de beurskoersen op 25 mei 2020 rond 10:30, zien we dat ook in juni nog een flink aantal bekende Belgische aandelen ex-dividend zal noteren.

Denk onder meer aan beurslieveling D'Ieteren, bekend van onder meer Carglass en Moleskine, dat het eerder voorgestelde dividend eind april introk en er voor koos om de dividendverhoging van €0,15 per aandeel toe te kennen aan een solidariteitsprogramma.

Ook zwaargewicht Anheuser Busch Inbev gaat nog ex-dividend in juni. De biergigant verlaagde halverwege april het slotdividend met 50% en biedt bij een huidige beurskoers van €37,74 een geschat dividendrendement van 3,5%. Bekijk hier de complete ex-coupon agenda voor België.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE