Aandelen UCB en WDP als eerste ex-coupon in mei 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 4 mei 2020

Aandelen UCB en WDP als eerste ex-coupon in mei 2020Belgische aandelen die in mei 2020 ex-coupon noteren
WDP noteert op 4 mei 2020 ex-coupon
Het Belgische dividendseizoen is inmiddels in volle gang en met name in de maand mei gaan veel aandelen ex-dividend.

Op 5 mei zijn dat onder meer UCB en WDP, die beiden ex-coupon zullen noteren. Later volgen nog veel meer aandelen met een notering aan Euronext Brussel.

De maand mei is traditiegetrouw erg belangrijk voor beleggers in België want dan noteren veel aandelen ex-dividend. Vaak wordt er slechts 1 keer per jaar dividend uitgekeerd. Op 4 is het gelijk raak met een aantal qua beurswaarde grote Belgische bedrijven die ex-coupon noteren.


Zo is farmaceut UCB op 4 mei één van de vier aandelen die ex-coupon noteren. UCB betaalt slechts één keer per jaar dividend. Dit jaar werd de uitkering verhoogd van €1,21 naar €1,24 per aandeel. Beleggers ontvangen het dividend van netto 86,8 cent per aandeel op 6 mei. Het dividendrendement voor UCB is bij de huidige beurskoers van €82,50 ongeveer 1,5% bruto.

Ook vastgoedonderneming WDP (Warehouses de Pauw) noteert op 4 mei ex-coupon en ook WDP betaalt beleggers slechts één keer per jaar een dividend. WDP betaalt dit jaar ook een hoger dividend van €0,74 bruto per aandeel. Dat is verrekend voor de onlangs doorgevoerde aandelensplitsing iets meer dan een jaar geleden, toen WDP €4,80 bruto betaalde, wat overeenkomt met iets meer dan €0,68 verrekend voor de stock split. Bij een beurskoers van €23,41 geeft het aandeel WDP een dividendrendement van 3%.

Twee andere aandelen die op 4 mei ex-coupon noteren in België zijn Telenet Group Holding en Cie du Bois Sauvage. De komende dagen zullen nog veel meer aandelen volgen; zo noteren onder meer bekende namen als Barco, Orange Belgium, Shurgard Self Storage, Sofina, Solvay, Lotus Bakeries, Elia en Euronav allemaal nog ex-coupon in mei. Bekijk hieronder het overzicht wat ook terug te vinden is op deze website in de menubalk hierboven.

Ex-coupon overzicht Belgie 2020
Veel aandelen in België verlaagden of schrapten het dividend
Uit het bovenstaande overzicht blijkt nog maar eens hoe enorm veel aandelen in België het dividend, dat gepland stond voor uitkering in mei 2020, hebben geschrapt of flink hebben verlaagd. Gelukkig zijn er ook nog genoeg Belgische beursgenoteerde bedrijven die dit jaar wel gewoon uitkeren.


Bekijk hier nogmaals het overzicht van alle dividendverlagingen en dividenden die zijn geschrapt in 2020 vanwege de coronacrisis.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE