UCB wil in 2020 dividend verhogen naar €1,24 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 24 februari 2020

UCB wil in 2020 dividend verhogen naar €1,24 per aandeelUCB keert meer dividend uit in 2020
Het Belgische biofarmaceutische bedrijf UCB SA wil het dividend in 2020 met 2,5% verhogen naar 1,24 euro bruto per aandeel.

Dat is in lijn met de ontwikkeling van het dividend van het BEL-20 aandeel de afgelopen jaren.


UCB beloonde aandeelhouders de laatste jaren telkens met een kleine dividendverhoging. Zo werd het dividend in 2019 nog verhoogd met 2,5% tot €1,21 bruto per aandeel.


UCB SA, opgenomen in de BEL-20 index, stelt nu dus een dividend van bruto €1,24 per aandeel voor over het boekjaar 2019, wat net als vorig jaar een groei van 2,5% betekent.

<< De Raad van Bestuur van UCB stelt een dividend voor van € 1,24 per aandeel (bruto), +2%.>> (bron: perbericht UCB 21 februari)
Een ex-coupon datum voor het dividend over boekjaar 2019 is nog niet bekend gemaakt door UCB, dat normaal gesproken uitkeert rond eind april/begin mei. Vorig jaar noteerde het aandeel ex-coupon op 26 april 2019. Het voorgestelde dividend van €1,24 bruto per aandeel levert bij een beurskoers van €91 een geschat dividendrendement op van 1,3%.

Op de beurs in Brussel doet UCB het in 2020 uitstekend met een koerswinst van 28,3%. Daarmee is het farmabedrijf één van de grote uitblinkers in België én in Europa. Met een beurswaarde van bijna 18 miljard euro is UCB bovendien één van de grootste Belgische beursgenoteerde aandelen.

Net als onder meer Kinepolis beschikt ook UCB over een uitstekende dividendhistorie met een uitkering die al jarenlang op rij telkens weer verder wordt verhoogd.

UCB SA is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven te veranderen van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of van het centrale zenuwstelsel. UCB richt zich op epilepsie, diabetische neuropathische pijn, multiple sclerose, fibromyalgie, rusteloze benen syndroom en de ziekte van Parkinson, en het gebied van immunologie omvat botverliesaandoeningen, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en luchtwegen ziekte. Ook levert Ucb SA moleculaire oplossingen aan specialisten voor gebruik bij de behandeling van ernstige ziekten. De medicijnen van UCB zijn bekend onder merknamen als Neupro, Vimpat, Cimzia. Met meer dan 7500 medewerkers in ongeveer 40 landen haalde het bedrijf in 2019 een omzet van € 4,9 miljard. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE