Aandelen België met een hoog dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 5 mei 2020

Aandelen België met een hoog dividend in 2020De hoogste dividendrendementen in Belgie in 2020We zetten de Belgische aandelen met het hoogste dividendrendement op een rijtje. Wie een hoog dividendrendement wil van meer dan 7% zal zich met name moeten richten op de sectoren vastgoed en financials.

Het dividendseizoen in Europa is inmiddels in volle gang en ondanks de vele negatieve dividendacties, ook in België, zijn er nog genoeg beursgenoteerde bedrijven die dividend uitkeren in 2020. Door de scherpe koersdalingen op de beurzen zijn de dividendrendementen hard opgelopen.

Wel is het natuurlijk zo dat door het grote aantal verlagingen en annuleringen in 2020 er niet zo heel veel bedrijven zijn met een (hoog) dividend. We maken een overzicht van Belgische aandelen met een relatief hoog dividendrendement.

Let er wel op dat het hoge dividendrendement vaak vooral een waarschuwing is dat a. de beurskoers hard gedaald is of b. het bedrijf geen of nauwelijks goede groeivooruitzichten heeft waardoor beleggers de beurskoers niet opjagen of c. beleggers een dividendverlaging verwachten. Gevolg hiervan is in beide gevallen een hoog dividendrendement. In de regel geldt dat een dividendrendement van meer dan 10% in de praktijk vaak te hoog is om in stand te houden voor het desbetreffende bedrijf. Uitzonderingen daargelaten zal er vaak een dividendverlaging volgen.


Zo zagen we in Nederland vorige week nog de oliegigant Royal Dutch Shell het dividend met maar liefst 66% verlagen. Shell keerde al jarenlang een hoog dividend uit, met een dividendrendement van bijna 11% vlak voordat het dividend flink werd verlaagd. Beleggers die het aandeel kochten vanwege het hoge dividend kijken nu én tegen een flink koersverlies aan én krijgen bovendien nog slechts 4% dividend bij de huidige koers. Kijk dus altijd goed naar een aandeel; is het dividend houdbaar en waarom is het rendement zo hoog? Het kan ook goed zijn dat een dividend inmiddels geschrapt is. Wij proberen alles zo goed mogelijk bij te houden maar bij de onderstaande getoonde rendementen kunnen ook percentages zitten die te hoog zijn omdat wij de gegevens nog niet goed hebben kunnen verwerken.

Als we bij de beurskoersen van 5 mei, kijken naar de Belgische beurs dan zien we de onderstaande aandelen met een hoog dividendrendement.

HOOG DIVIDEND AANDELEN BELGIË PER 5 MEI 2020
  • Wereldhave Belgium (10,1%)
  • Vastned Retail Belgium (9,9%)
  • Bpost (9,2%)
  • Retail Estates (9,0%)
  • Befimmo (8,8%)
  • Proximus (8,1%)
  • Ascencio (8,1%)
  • Campine (7,3%)
  • Intervest Offices & Warehouses (7,3%)
Andere aandelen in België met een dividendrendement van meer dan 5%, die dit jaar nog wel uitkeren, zijn onder meer Leasinvest Real Estate, Solvay, Telenet en GIMV. Bekijk hier de complete ex-coupon calender voor België voor 2020.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE