Jensen Group schrapt dividend in 2020 vanwege COVID-19 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 12 april 2020

Jensen Group schrapt dividend in 2020 vanwege COVID-19Aandeel Jensen Group dividend 2019 geschraptOok het Belgische leverancier in de wasserij-industrie Jensen Group zal toch geen dividend uitkeren in 2020 vanwege het coronavirus.

Als één van de laatste beursgenoteerde bedrijven maakte Jensen op 9 april bekend het eerder voorgestelde dividend van €1,00 bruto per aandeel te schrappen.

De voorbije weken regende het dividendannuleringen voor België, met bekende namen als Ontex, Bekaert en Ackermans die enkele dagen geleden hun dividend doorhaalden vanwege de pandemie.

Ook Jensen Group zal het in maart voorgestelde dividend van 1 euro per aandeel bruto niet uitkeren, zo liet het bedrijf donderdag weten. In het engelstalige persbericht laat Jensen weten uit voorzichtigheid geen dividend te betalen over boekjaar 2019. Veel klanten van het bedrijf zijn actief in de reis- en toerisme sector, die momenteel nagenoeg volledig stil ligt. Jensen geeft aan geen herstel van de orderinname te verwachten tot de oude niveaus voor 2021.

Door het schrappen van het dividend komt er een einde aan een mooie dividendreeks voor het aandeel Jensen Group, dat ruim 10 jaar het dividend nooit heeft verlaagd en de uitkering in de afgelopen vijf jaar in totaal met maar liefst 300 procent verhoogde tot €1,00 per aandeel.


Normaal gesproken zou Jensen eind mei ex-coupon noteren. Bekijk hier het overzicht van alle aandelen die in 2020 nog wel een dividend zullen betalen en het overzicht van alle Belgische aandelen die in 2020 hun dividend schrapten of verlaagden in verband met de corona pandemie.

De JENSEN-GROUP assisteert de wasserij-industrie wereldwijd bij het leveren van rendabele en kwalitatief hoogstaande oplossingen. Wij zijn de bevoorrechte leverancier in de wasserij-industrie omdat we onze uitgebreide kennis van de wasserijwereld gebruiken om duurzame machines, systemen en geïntegreerde totaaloplossingen te ontwikkelen en te leveren. Wij blijven groeien door ons aanbod steeds opnieuw uit te breiden met milieuvriendelijke en nieuwe producten en diensten die tegemoet komen aan specifieke klantenbehoeften. Ons succes is het resultaat van onze globale kennis in combinatie met onze lokale aanwezigheid. De JENSEN-GROUP heeft vestigingen in 23 landen en een distributienet in meer dan 50 landen. Wereldwijd stelt de JENSEN-GROUP ongeveer 1.660 mensen tewerk.   

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE