Fagron betaalt toch lager dividend van €0,08 in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 14 april 2020

Fagron betaalt toch lager dividend van €0,08 in 2020Aandeel Fagron dividend 2019 gehalveerd
Het Belgische farmabedrijf Fagron zal over boekjaar 2019 dan toch ook een lager dividend van €0,08 per aandeel uitkeren in verband met de COVID-19 pandemie.

Dat is een verlaging van bijna 50 procent ten opzichte van het eerdere dividendvoorstel van €0,15 bruto per aandeel dat Fagron in februari deed.

Net als veel andere Belgische beursgenoteerde bedrijven komt nu ook Fagron met een flink lager dividendvoorstel over boekjaar 2019.


"Wij zijn vol vertrouwen dat wij met ons wereldwijde team en netwerk goed in kunnen spelen op de gewijzigde omstandigheden, waardoor we onze positie als betrouwbare partner voor onze klanten verder kunnen bestendigen, nu en in de toekomst. COVID-19 zorgt voor veel onzekerheid en het is op dit moment nog te vroeg om te voorspellen in welke mate dit onze activiteiten zal beïnvloeden. Om te waarborgen dat ons potentieel op de lange termijn niet wordt ingeperkt, nemen we een aantal voorzorgsmaatregelen, zoals meer focus op kostenbeheersing, een gedisciplineerde kapitaalallocatie en strikt cash flow management, zodat we kunnen blijven investeren in onze verdere ontwikkeling. Als onderdeel hiervan is het voorstel voor het dividend over 2019 verlaagd naar € 0,08 per aandeel." bron: persbericht Fagron NV

Het aandeel Fagron zal normaal gesproken media mei ex-coupon noteren. Vorig jaar was de ex datum namelijk nog 16 mei. Bij een beurskoers van €19,81 is het geschatte bruto dividendrendement slechts 0,4% voor het aandeel Fagron.

LEES OOK: Jensen Group schrapt dividend in 2020 vanwege COVID-19

Fagron is een toonaangevende mondiale onderneming actief in farmaceutische bereidingen en richt zich op het leveren van farmaceutische zorg op maat aan ziekenhuizen, apotheken, klinieken en patiënten in 34 landen wereldwijd. De Belgische vennootschap Fagron NV is gevestigd in Nazareth en is genoteerd aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam onder het ticker symbool ‘FAGR’. De operationele activiteiten van Fagron worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Fagron BV. Het hoofdkantoor van Fagron BV is gevestigd in Rotterdam.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE