Fagron NV verhoogt dividend in 2020 met 25 procent | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 13 februari 2020

Fagron NV verhoogt dividend in 2020 met 25 procentHet Belgische farmabedrijf Fagron zal over het afgelopen jaar een dividend van €0,15 per aandeel uitkeren. Dat is een kwart meer dan het dividend dat over boekjaar 2018 werd uitgekeerd.

Fagron, dat ook een beursnotering in Nederland heeft, verhoogt het dividend dus met liefst 20 procent ten opzichte van een jaar geleden, toen er nog een dividend van bruto 12 cent per aandeel werd uitgekeerd.

Dit is daarmee de tweede keer dat het bedrijf het dividend verhoogt sinds er in 2018 weer werd begonnen met een uitkering aan de aandeelhouder. In 2016 werd het dividend gestaakt. Vorig jaar verhoogde Fagron het dividend nog met 20 procent.


Een ex-coupon datum is nog niet bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat dit rond halverwege mei zal plaatsvinden. In 2019 noteerde het aandeel Fagron namelijk nog ex-dividend op 20 mei. Het geschatte dividendrendement is 0,5% bij een beurskoers van €21,76 voor Fagron.

Het aandeel Fagron doet het dit jaar wederom prima met een koerswinst van ruim 12 procent op €21,76. Volgens onze informatie zijn er nu zes analisten die Fagron volgen met een gemiddelde recommendatie 'kopen'. Het koersdoel van de analisten ligt met gemiddeld €21,08 wel onder de huidige beurskoers.

LEES OOK: KBC Groep betaalt in 2020 slotdividend €2,50

Fagron is een toonaangevende mondiale onderneming actief in farmaceutische bereidingen en richt zich op het leveren van farmaceutische zorg op maat aan ziekenhuizen, apotheken, klinieken en patiënten in 34 landen wereldwijd. De Belgische vennootschap Fagron NV is gevestigd in Nazareth en is genoteerd aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam onder het ticker symbool ‘FAGR’. De operationele activiteiten van Fagron worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Fagron BV. Het hoofdkantoor van Fagron BV is gevestigd in Rotterdam.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE