Deze vier Belgische aandelen gaan ex-dividend in december | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 25 november 2019

Deze vier Belgische aandelen gaan ex-dividend in decemberHet jaar zit er inmiddels bijna weer op, maar dat betekent niet dat we nog een dividend kunnen verwachten voor een handjevol aandelen uit België.

In december zullen nog ten minste 4 aandelen met een notering aan Euronext Brussel ex-coupon noteren.

Nadat er deze maand, november 2019, nog vier Belgische aandelen ex-coupon noteerden zullen er nog eens vier volgen in de laatste maand van het jaar.

Op 13 november noteerde KBC Groep ex-dividend, gevolg door het ook in Nederland genoteerde Aperam op 15 november en EVS Broadcast en Anheuser Busch Inbev op 19 november.

NOG VIER AANDELEN BELGIE EX-COUPON DIT JAAR
In de maand december 2019 zullen als laatste nog ten minste vier Belgische beursgenoteerde bedrijven ex noteren, aangevoerd door telecommer Proximus, dat op 4 december ex-coupon noteert. Proximus zal een interim dividend van 50 eurocent bruto per aandeel uitkeren. Het aandeel Proximus presteert in 2019 prima op de beurs met een koerswinst van bijna 21%. Het dividendrendement is nu 5,5%.

Een dag na Proximus volgt op 5 december 2019 nog Bpost dat ex-coupon noteert. Ook Bpost kent een uitstekend beursjaar met een winst van 41% op een koers van bijna €11. Bpost behoort al jarenlang tot de Belgische aandelen met een zeer hoog dividendrendement.

Ook Telenet Holding gaat op 5 december ex-dividend en biedt met een geschatte 1,3% het laagste rendement van de aandelen die volgende maand nog dividend zullen betalen in België. Telenet kondigde begin deze maand aan een dividend van €0,57 per aandeel te willen uitkeren.


Tot slot volgt nog vastgoedaandeel Befimmo dat op 18 december voorlopig als laatste aandeel aan Euronext Brussel ex-coupon noteert. Befimmo betaalt een interim dividend van bruto €2,59.
Het aandeel biedt aandeelhouders een geschat rendement van 5,9% bruto op jaarbasis. Het aandeel stijgt dit jaar een mooie 20% maar blijft daarmee wel achter bij veel sectorgenoten in België die vaak nog veel grotere koersrendenmenten boekten.

Ook voor 2020 zijn er al enkele ex-coupon datums bekend in België. Uiteraard leest u dat allemaal na op onze speciale ex-dividend pagina.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE