Dividendprognose Befimmo voor boekjaar 2019 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 24 oktober 2019

Dividendprognose Befimmo voor boekjaar 2019Het beursgenoteerde Belgische vastgoedbedrijf Befimmo, dat zich richt op kantoorgebouwen in hoofdzakelijk Brussel, heeft meer informatie bekend gemaakt over het dividend voor 2019.

We wisten reeds dat Befimmo net als vorig jaar een interim dividend van €2,59 betaald met een slotdividend van €0,86. De ex-coupon datum voor het interim dividend is 18 december 2019. Het slotdividend volgt in mei 2020.

Vandaag kwam Befimmo met zijn tussentijdse verklaring op 30 september, waarin ook een dividendprognose wordt afgegeven. De tekst daarvan staat hieronder afgedrukt:

Uit de hypothesen voor de opmaak van de vooruitzichten9 die in februari 2019 werden gepubliceerd, blijkt dat, bij gelijke perimeter, het boekjaar 2019 zou moeten gekenmerkt worden door een geconsolideerde EPRA earnings (groepsaandeel) van 3,36 € per aandeel. Rekening houdend met de operatie voor de overdracht van het gebouw Pavilion, die tijdens het lopende boekjaar een gerealiseerde meerwaarde10 van 0,30 € per aandeel opleverde, wordt het uitkeerbaar bedrag van het boekjaar op 3,66 € per aandeel geraamd. Als alles voor het overige gelijk blijft, bevestigt de Raad van Bestuur de dividendprognose van 3,45 € bruto per aandeel niet aangehouden door de groep voor het lopende boekjaar. De Vennootschap bevestigt, na drie kwartalen van het boekjaar, de uitkering van een voorschot op dividend van 2,59 € bruto per aandeel niet aangehouden door de groep, betaalbaar in december. Op de agenda van de Gewone Algemene Vergadering van aandeelhouders die in april 2020 moet beslissen over de goedkeuring van de rekeningen over het boekjaar 2019, zal het voorstel genoteerd worden om, in voorkomend geval, een dividendsaldo voor het boekjaar 2019, momenteel geraamd op 0,86 € bruto per aandeel niet aangehouden door de groep, uit te keren. (bron: persbericht Befimmo 24 oktober 2019)
Het aandeel Befimmo stijgt dit jaar 17,8% op de beurs in Brussel en biedt bij een beurskoers van €57,20 een dividendrendement van bruto 5,9%. De marktkapitalisatie is momenteel 1,6 miljard euro. Analisten zijn overwegend negatief over het aandeel met 2 keer het advies houden en 3 keer verkopen.

LEES OOK: Xior Student Housing wil €1,30 dividend betalen in 2019

De Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV) Befimmo, genoteerd op Euronext Brussels, is een vastgoedoperator die gespecialiseerd is in kantoorgebouwen, vergadercentra en coworkingruimtes. Deze Befimmo-omgevingen bevinden zich in Brussel, de voornaamste Belgische steden en het Groothertogdom Luxemburg. Als mens- en maatschappijgerichte en verantwoordelijke onderneming biedt Befimmo haar gebruikers hedendaagse kantoorruimtes en de bijhorende diensten in duurzame gebouwen, zowel op vlak van architectuur als van ligging en milieuzorg. Door zo toegevoegde waarde te creëren voor haar gebruikers, creëert Befimmo waarde voor haar aandeelhouders. Op 31 december 2017 heeft haar portefeuille een reële waarde van 2,5 miljard €.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE