Aandelen België die in 2019 ex-coupon noteren | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 20 januari 2019

Aandelen België die in 2019 ex-coupon noterenoverzicht Belgische aandelen die in 2019 ex dividend noteren
Wereldhave Belgium noteert 15 april ex-coupon
De meeste aandelen in België zullen ook in 2019 in de maanden april en mei ex-coupon noteren. De aankondiging volgt de komende maanden, vaak na bekendmaking van de jaarcijfers.

Wij zetten de Belgische aandelen op een rijtje waarvan al bekend is wanneer ze in 2019 ex-coupon noteren en het dividend uitkeren.

De eerste in het rijtje op de Belgische beurs is uiteraard Solvay, waarover wij eerder deze maand al schreven. Het Belgische chemiebedrijf ging op 15 januari ex-dividend voor een bedrag van €1,44 bruto. De uitkering vond plaats twee dagen later op 17 januari (zie de tabel hieronder).

Solvay keert twee keer per jaar een dividend uit en biedt bij een huidige beurskoers van bijna 96 euro een geschat dividendrendement van 3,8% bruto.


Andere aandelen waarvan we nu al weten wanneer ze ex-coupon noteren in 2019 zijn onder meer Wereldhave Belgium, ING Groep (wat natuurlijk in eerste instantie een Nederlands aandeel is) , Befimmo, Bpost en Aedifica.

Vastgoedaandeel Wereldhave Belgium zal op 15 april 2019 ex-coupon noteren, maar het is nog niet bekend om welk bedrag het gaat. De kans is groot dat er net als in de voorliggende twee jaren een bruto dividend van €5,10 per aandeel wordt uitgekeerd door Wereldhave, dat daarmee een dividendrendement van 6,4% heeft bij een beurskoers van precies 80 euro.

Sectorgenoot Befimmo SA zal op 8 mei 2019 ex-coupon noteren voor een bruto dividend van 86 eurocent per aandeel. Dat volgt dan op een interim dividend van €2,59 dat op 20 december werd uitgekeerd. Befimmo heeft nu een geschat jaarlijks dividendrendement van 6,9%.

De laatste twee aandelen genoteerd aan de beurs in België waarvan wij weten wanneer ze dividend gaan betalen in 2019 zijn Bpost en Aedifica. Voor Bpost is het exacte bedrag nog niet bekend. Een jaar geleden bedroeg het slotdividend nog 25 eurocent. Voor vastgoedaandeel Aedifica weten we dat al wel, ook al is het nog heel ver weg: op 28 oktober zal het aandeel ex-coupon noteren voor €2,80 bruto met een betaalbaarstelling op 1 november 2019. Dat levert een geschat dividendrendement van 3,6% op.

In ons ex-coupon overzicht op de website werken wij wekelijks het overzicht voor alle Belgische aandelen bij. Kijk hier dus regelmatig terug voor de nieuwste ex-coupon datums in Brussel.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE