EVS Broadcast betaalt interim dividend €0,50 in 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 17 november 2018

EVS Broadcast betaalt interim dividend €0,50 in 2018aandeel EVS Broadcast interim dividend 2018
Net als een jaar geleden zal het Belgische techaandeel EVS Broadcast Equipment SA wederom een dividend van bruto 50 eurocent per aandeel uitkeren.

Een jaar geleden werd het interim dividend nog met bijna 17 procent verlaagd door EVS.

EVS Broadcast Equipment zal ditmaal het interim dividend dus onveranderd laten op €0,50 bruto per aandeel. De ex-coupon datum is dinsdag 20 november en het tussentijdse dividend zal betaalbaar gesteld worden aan de aandeelhouders op 22 november 2018.

Als we het interim dividend optellen bij het eerder dit jaar uitgekeerde slotdividend van eveneens 50 cent dan levert dat een geschat (afhankelijk van het slotdividend volgend jaar uiteraard) dividendrendement van 4,5% bruto op voor EVS bij een huidige beurskoers van €22,10.

BEKIJK HIER DE EX-COUPON KALENDER VOOR NEDERLAND

Op de beurs in Brussel ligt het aandeel EVS Broadcast Equipment er in 2018 slecht bij met een koersdaling van bijna 25%. De beurswaarde is hierdoor teruggevallen tot 289 miljoen euro.

Slechts twee analisten volgen volgens onze informatie het aandeel EVS, met 1 maal 'buy' en 1 maal 'hold'.

EVS levert betrouwbare en innovatieve technologie voor de productie van live, verrijkte tv-programma's, waardoor klanten efficiënter kunnen werken en hun inkomsten kunnen verhogen. De toonaangevende broadcast- en mediaproductiesystemen worden gebruikt door omroeporganisaties, productiebedrijven, post-productiebedrijven, filmstudio's, contenteigenaren en archiefbibliotheken in de hele wereld. EVS bedient vier kernmarkten - Sports, Entertainment, News en Media. EVS is opgericht in 1994. Het innovatieve Live Slow Motion-systeem was een revolutie voor live uitzendingen. De betrouwbare en geïntegreerde bandloze oplossingen, gebaseerd op de toonaangevende XT-server, worden nu overal gebruikt om wereldwijd live producties te leveren. Tegenwoordig blijft EVS praktische innovaties ontwikkelen, zoals het C-Cast second-screen delivery platform, om klanten te helpen om de waarde van hun mediacontent te maximaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in België. EVS heeft kantoren in Europa, het Midden-Oosten, de Aziatisch-Pacifieke regio en Noord- en Zuid-Amerika. Ongeveer 500 EVS-professionals vanuit 20 kantoren verkopen de producten in meer dan 100 landen en zorgen wereldwijd voor customersupport. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE