De beste Belgische dividendaandelen in 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 27 april 2018

De beste Belgische dividendaandelen in 2018aandelen belgie dividend
ICT-expert Realdolmen stijgt 36,8%
De beurs in België telt dit jaar veel grote uitschieters, aangevoerd door de sector biotechnologie.

Het best presterende dividendaandeel is Realdolmen, met een rendement van bijna 37% in 2018. Ook Recticel, Vastned Retail Belgium, Barco en Umicore behoren tot de grote uitblinkers in Brussel.

Onze zoektocht naar dividend betalende uitblinkers in België levert weinig echt grote uitschieters op. De best presterende aandelen YTD zijn onder meer Mithra Pharmaceuticals (+128%), Ablynx (+116%) en Tigenix (+81%), biotech aandelen die vaak na overnamenieuws een enorme koerssprong maakten op de beurs in Brussel. Echter betalen deze aandelen geen dividend, wat gebruikelijk is binnen de sector, waar vooral veel geïnvesteerd wordt in onderzoek.

Een dividenduitkering aan de aandeelhouder is pas eventueel in een veel later stadium aan de orde als er medicijnen op de markt zijn en het groeiprofiel van het bedrijf veranderd is.

BESTE DIVIDENDAANDELEN BELGIË IN 2018
De grootste Belgische stijgers betalen dus geen dividend. Voor het best presterende dividendaandeel in 2018 moeten we genoegen nemen met een flink lager rendement. De Belgische ICT-expert Realdolmen wint year-to-date 36,8% en is daarmee het best presterende aandeel van alle dividendbetalers.

Realdolmen NV, dat in de Benelux ongeveer 1250 ICT professionals aan het werk heeft bij meer dan 1000 klanten, verhoogde vorig jaar het dividend naar €0,69 per aandeel bruto. Anders dan de meeste Belgische aandelen, die in april en mei ex-coupon noteren, betaalt Realdolmen het dividend pas in de tweede jaarhelft met een ex-coupon datum en betaalbaarstelling van het dividend in september. Het is dus nog even wachten tot september voor het dividend van dit jaar.

Top-5 grootste stijgers dividendaandelen België (per 27/4)
  1. Realdolmen (+36,8%)
  2. Recticel (+32,0%)
  3. Vastned Retail (+26,7%)
  4. Barco (+19,7%)
  5. Umicore (+17,2%)
Andere uitblinkers op de beurs in België in 2018 die ook een dividend uitkeren zijn Recticel, Vastned Retail Belgium, Barco, Campine en Umicore. Allemaal stijgen ze minimaal 15 procent dit jaar. Umicore, de Belgische wereldspeler in materiaaltechnologie, zal maandag 30 april ex-coupon noteren voor een slotdividend van €0,375 bruto per aandeel.

Van het bovenstaande vijftal biedt Vastned Retail BE uiteraard het hoogste dividendrendement met 4,6% bruto. Op 17 mei 2018 is de ex-coupon datum voor het vastgoedbedrijf die ook op de beurs in Nederland een aparte notering heeft.

LEES OOK: Hoogste dividend BEL20 in 2018 voor Bpost en Proximus

Barco verhoogde eerder dit jaar het dividend met 10% en zal op 7 mei ex-coupon noteren. Bekijk hier het complete ex-coupon overzicht voor België.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE