Melexis, KBC, Bpost en Solvac gaan nog ex-dividend in 2017 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 5 oktober 2017

Melexis, KBC, Bpost en Solvac gaan nog ex-dividend in 2017De Belgische aandelen Melexis, KBC Groep, Bpost en Solvac zullen in het vierde kwartaal van 2017 nog ex-dividend gaan.

Van dit viertal is chipbedrijf Melexis de grote uitblinker met een totaalrendement van ruim 30% dit jaar.

Het hoogste geschatte dividendrendement komt van Bpost.
Verreweg de meeste beursgenoteerde aandelen uit België zijn inmiddels al ex-dividend gegaan voor het jaar 2017.

Toch is er ook nog een klein aandeel ondernemingen die de komende maanden een dividend uitkeert aan zijn aandeelhouders.

Momenteel staan er nog 4 aandelen uit België op onze ex-dividend lijst voor het jaar 2017. Achtereenvolgens gaat het om Melexis, KBC, Bpost en Solvac, die allen halfjaarlijks uitkeren.

Aandelen België ex-dividend oktober november december 2017
Het ex-dividend overzicht België voor Q4 van 2017 (KLIK VOOR GROTER)
Van deze Belgische dividendaandelen biedt Bpost momenteel het hoogste dividendrendement met een geschatte bruto uitkering van 5,2%. Echter heeft het postbedrijf nog niet aangekondigd hoeveel dividend het zal uitkeren in december, dus blijft het gissen naar het daadwerkelijke dividendrendement.

Deze maand nog zal Melexis op 24 oktober het eerstvolgende Belgische aandeel zijn dat ex-dividend gaat. Melexis keert dan op 26 oktober (pay date) het interim dividend van €1,30 bruto per aandeel uit over 2017.

Van dit viertal aandelen is Melexis in 2017 ook verreweg het best presterende, met een totaalrendement van 34,4% bij de huidige beurskoers van €84,47. Ook KBC en Solvac doen het prima met rendementen van 25% en 24% dit jaar. Bpost tot slot stijgt in 2017 ruim 11%, wat inclusief het reeds uitgekeerde dividend van eerder dit jaar is.

Bekijk de actuele ex-dividend agenda altijd via het ex-dividend overzicht op Dividendnieuws België.Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE