Euronav verlaagt ook interim dividend 2017 fors | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 11 augustus 2017

Euronav verlaagt ook interim dividend 2017 forsEuronav NV verlaagt zoals verwacht nu ook het interim dividend voor 2017 zeer fors en maakte een nieuw dividendbeleid bekend.

Nadat eerder al het dividend over 2016 met vele tientallen procenten was verlaagd zal het tankrederijbedrijf nu ook flink minder dividend over 2017 uitkeren.

Euronav, voorheen geliefd bij beleggers vanwege het zeer hoge dividendrendement, verlaagt het interim dividend voor 2017 met liefst 89% tot $0,06 bruto per aandeel.

In januari verlaagde Euronav nog het slotdividend voor 2016 van $0,82 naar $0,22. Nu dus volgt een nog grotere verlaging van het interim dividend voor 2017. Beleggers die het aandeel aanhielden voor het hoge rendement komen zodoende thuis van een koude kermis. Een hoog dividendrendement is vaak een teken dat het bedrijf in problemen zit of dat het dividend waarschijnlijk niet gehandhaafd zal worden.

Bij de huidige beurskoers van €6,07 is het geschatte (het is nog niet duidelijk wat Euronav met het slotdividend gaat doen dit jaar) dividendrendement teruggevallen naar slechts 3,7%.

Op 25 september gaat Euronav ex-dividend voor het interim dividend van $0,06. De betaalbaarstelling is op 5 oktober 2017.

NIEUW DIVIDENDBELEID EURONAV
Gelijk bij de cijferpresentatie deze week maakte Euronav ook bekend het dividendbeleid te wijzigen.

Euronav schrijft dat het vanaf nu de intentie heeft een jaarlijks vast minimum dividend van 0,12 USD uit te keren. Bij een positief resultaat wordt er eventueel extra uitgekeerd (lees alles via de bovenstaande link naar het persbericht).

Voor nu moeten beleggers het dus doen met een forse dividendreductie naar precies die $0.12 op jaarbasis, gerekend met het jongste interim dividend van $0.06 per aandeel.

Het aandeel Euronav doet het in 2017 slecht op de beurs met een koers die wegzakte van €7,58 eind vorig jaar naar €6,07 nu. Het is de laagste koers sinds 2013 en zorgt ervoor dat de marktkapitalisatie van Euronav NV weer onder de grens van €1 miljard is gezakt.

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. Omdat de Vennootschap erin slaagt zich steeds aan te passen aan de snel veranderende aard van de scheepsvaartsector, groeide Euronav uit tot de grootste onafhankelijke genoteerde tankerrederij ter wereld. Euronav, met hoofdkwartier in Antwerpen, heeft kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE