Texaf Dividend Update: Ex-Dividend op 28 mei 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 27 mei 2024

Texaf Dividend Update: Ex-Dividend op 28 mei 2024texaf dividend 2024

Texaf
, een Belgisch investeringsbedrijf dat zich richt op activiteiten in de Democratische Republiek Congo, gaat binnenkort ex-dividend. Het bedrijf, dat actief is in de vastgoedsector en industriële projecten, heeft aangekondigd dat het op 28 mei 2024 ex-dividend gaat voor een bruto bedrag van €1,6429 per aandeel. 

Na aftrek van de Belgische roerende voorheffing blijft er een netto dividend van €1,15 per aandeel over, dat op 30 mei 2024 in cash aan beleggers wordt uitgekeerd. Dat is een verhoging van 5%.

Bij een beurskoers van €37,60 komt het bruto dividendrendement van Texaf uit op 4,4%. Dit nieuws is belangrijk voor beleggers die geïnteresseerd zijn in stabiele inkomsten uit dividenden en een focus hebben op bedrijven met activiteiten in opkomende markten zoals de DRC. 

texaf dividendhistorie
Texaf betaalt een record dividend in 2024 
(klik op tabel voor grotere versie)

Houd deze data in de gaten als u aandelen Texaf bezit of overweegt te kopen om te profiteren van het aankomende dividend. Vorig jaar betaalde Texaf ook al een record dividend van €1,10 netto, een verhoging van 10%. Dit jaar is de verhoging dus wat minder met 5% dividendgroei.

TEXAF  (ISIN: BE0974263924) werd  opgericht  in  1925  en is  de  enige beursgenoteerde  vennootschap  waarvan  alle  activiteiten zich situeren in de Democratische Republiek Congo. Momenteel zijn deze geconcentreerd op vastgoed, ontginning van steengroeves en digitalisering. Deze beursnotering van de Congolese activiteiten en de verplichtingen betreffende goed beheer en transparantie die ermee gepaard gaan, vormen een belangrijke troef voor de groep in haar ontwikkeling en voor de promotie van de formele sector in de Democratische Republiek Congo.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE