Gimv betaalt een onveranderd dividend van €2,60 in 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 30 mei 2024

Gimv betaalt een onveranderd dividend van €2,60 in 2024gimv dividend 2024

Investeerder Gimv uit België zal op 1 juli 2024 ex-coupon noteren voor een gelijk dividend van 2,60 euro per aandeel. Het dividendrendement is hoog met 5,6% bruto bij een koers van €46.

Precies een jaar geleden betaalde Gimv ook al een dividend van €4,60 bruto per aandeel en met dit nieuwe dividend in 2024 ontvangen beleggers nu precies drie jaar op rij een gelijke dividenduitkering. De dividendgroei de laatste 10 jaar is bijna nihil met een jaarlijkse verhoging van slechts 0,6% sinds boekjaar 2014. Dat zien we dan gelijk ook terug in de beurskoers van Gimv, die per saldo bijna niets heeft gedaan de afgelopen jaren.

dividend gimv
Gimv verhoogt het dividend telkens een klein beetje
(klik op tabel voor grotere versie)

Wie het dividend wil ontvangen van Gimv moet de stukken in ieder geval voor de ex-coupon datum van 1 juli 2024 in bezit hebben. Het betreft wederom een keuze dividend waarbij beleggers kunnen kiezen tussen cash of nieuwe aandelen Gimv. Vanwege dit keuze dividend is de betaaldatum pas veel later op 26 juli 2024. Dan wordt netto een dividend van €1,82 per aandeel Gimv betaalt, wat uiteraard na aftrek van roerende voorheffing is.

De komende dagen en weken zullen nog veel Belgische aandelen ex-coupon noteren. Zo was vandaag Ackermans & Van Haaren aan de beurt, en volgt morgen (31 mei) Care Property Invest. In juni zullen ook nog veel Belgische aandelen ex-dividend gaan, waaronder ook verzekeraar Ageas, die op 5 juni 2024 ex-coupon noteert.

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met meer dan drie decennia ervaring in private equity en venture capital. Gimv is genoteerd op Euronext Brussel. GIMV heeft vier business units in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De business units Technology, Life Sciences en Cleantech trends vormen samen het segment Venture Capital. GIMV opereert onder meer via de ondernemingen Summa, France Thermes, Acceo, AgroBiothers, IMPACT, Rovipharm en Nova Engineering. Gimv heeft een notering aan Euronext Brussels met ISIN BE0003699130. Aandeelhouders ontvangen sinds boekjaar 1997 elk jaar een dividend van Gimv.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE