Home Invest Belgium verhoogt dividend 24 jaar op rij in 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 8 april 2024

Home Invest Belgium verhoogt dividend 24 jaar op rij in 2024home invest belgium logo

Home Invest Belgium
, een vastgoedbeleggingsmaatschappij genoteerd op de Belgische aandelenmarkt, heeft voor het boekjaar 2023 een dividend aan aandeelhouders voorgesteld van € 1,12 per aandeel. Het betreft het 24e jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd.

Het betreft een stijging ten opzichte van € 1,10 in 2022, wat het 24e opeenvolgende jaar van verhoging zou betekenen. Deze uitkering aan aandeelhouders Home Invest zal bestaan uit: een bruto dividend van € 1,01 per aandeel (een stijging van € 0,01 ten opzichte van € 1,00 voor boekjaar 2022), voorgesteld tijdens de algemene vergadering van 7 mei 2024; en een vermindering van het eigen vermogen van € 0,11 per aandeel (een stijging van € 0,01 ten opzichte van € 0,10 voor boekjaar 2022), die de beslissing van een buitengewone algemene vergadering vereist. Het bestuur overweegt een uitbetalingsbeleid dat gebaseerd is op een gemiddelde stijging die gelijk is aan of groter is dan de inflatie op lange termijn.

Bij een beurskoers van €16,98 is het dividendrendement van Home Invest nu 6,3% bruto op basis van het vorige dividend. Daar komt dus iets bij in 2024. Een ex-coupon datum weten we nog niet, maar normaal gesproken zal dit net als vorig jaar weer begin mei zijn. Met nu 24 jaar op rij van dividendgroei is Home Invest één van de allerbeste dividendaandelen qua historie in België.

Home Invest Belgium NV is een beursgenoteerde gereglementeerde vastgoedmaatschappij gevestigd in België. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerving, verkoop, ontwikkeling en beheer van residentieel vastgoed. Het heeft een uitgebreide portefeuille van eigendommen op strategische locaties in België en Nederland. Het bedrijf opereert via dochterondernemingen zoals Clarestates BV. Home Invest Belgium is genoteerd op de continumarkt van Euronext Brussel [HOMI] en geniet het Belgisch fiscaal statuut van GVV. 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE