Aandeel Home Invest Belgium op 8 mei 2023 ex-coupon voor €0,15 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 28 april 2023

Aandeel Home Invest Belgium op 8 mei 2023 ex-coupon voor €0,15home invest belgium dividend 2023
Aandeelhouders in het Belgische vastgoedfonds Home Invest Belgium ontvangen over boekjaar 2022 een record dividend van in totaal €1,00 bruto per aandeel. 

De ex-coupon datum voor het slotdividend van €0,15 bruto per aandeel zal zijn 8 mei 2023. Het dividendrendement van Home Invest is zeer hoog met 5,2%.

Ook Home Invest Belgium, dat in 2022 een aandelensplitsing in de verhouding 1:5 doorvoerde (vijf nieuwe aandelen per oud aandeel) blijft een sterke dividendgeschiedenis opbouwen ook al is de groei van het dividend de laatste jaren slechts minimaal. Over boekjaar 2022 krijgen beleggers er in totaal 0,8% dividend bij op een record uitkering van €1,00 bruto per aandeel.

In december 2022 werd alvast een interim dividend van €0,85 bruto per aandeel uitgekeerd aan aandeelhouders Home Invest Belgium, die nu al ruim twintig jaar elk jaar meer dividend uitgekeerd krijgen. Na het interim dividend volgt nu evenwel dus een slotbetaling van €0,15 per aandeel wat in totaal €1,00 dividend voor boekjaar 2022 maakt; nooit eerder in de geschiedenis betaalde Home Invest zo'n hoog dividend aan haar investeerders.

LEES OOK: Home Invest Belgium voorziet jaarlijkse stijging van dividend (na 2022)

De ex-coupon datum voor het slotdividend van €0,15 bruto per aandeel van Home Invest Belgium is vastgesteld op 8 mei 2023. Het dividend zal volledig in cash worden betaald aan aandeelhouders die, na aftrek van de Belgische (dividend)belastingen een netto dividend van €0,105 per aandeel incasseren op 10 mei 2023. Bij een beurskoers van €19,54 is het dividendrendement van het aandeel Home Invest nog altijd aantrekkelijk met 5,15% bruto.

Home Invest Belgium dividendgeschiedenis
De dividendhistorie van Home Invest Belgium is zeer sterk 
(klik op afbeelding voor grotere versie)

De komende weken zullen de meeste Belgische aandelen ex-dividend noteren, want in de maand mei piekt het dividendseizoen altijd in Brussel met een lange lijst van aandelen die hun dividend betalen. Vaak gaat het om slechts één dividenduitkering per jaar en zal er pas in 2024 weer een eventueel volgende dividend betaald worden. Het is voor dividendbeleggers dus zaak de komende weken zeer alert te zijn, want dit zijn de weken van het jaar om het dividend te incasseren. Bekijk hier de volledige en complete dividendagenda voor de Belgische beurs.

Home Invest Belgium is sinds de oprichting in 1999 een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap, gespecialiseerd in residentieel vastgoed bestemd voor de verhuurmarkt. Home Invest stelt residentiële kwaliteitspanden ter beschikking van haar huurders en biedt hen professioneel beheer aan. Home Invest Belgium ontwikkelt eveneens haar eigen projecten om de groei van haar portefeuille te verzekeren en gaat tevens over tot een regelmatige arbitrage van een deel hiervan. Exclusief actief in België tot in 2016, heeft zij de geografische diversificatie van haar portefeuille versterkt door te investeren in Nederland. Home Invest Belgium is genoteerd op de continumarkt van Euronext Brussel [HOMI] en geniet het Belgisch fiscaal statuut van GVV. 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE