Berenberg geeft aandeel KBC 'buy' advies met koersdoel €80 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 5 maart 2024

Berenberg geeft aandeel KBC 'buy' advies met koersdoel €80kbc koopadvies berenberg

De analisten van Berenberg zijn enthousiast over het aandeel van de Belgische KBC bank. Het advies gaat omhoog naar 'kopen' en het koersdoel is 80 euro.

KBC Group stijgt vandaag 0,3% in Brussels, ondanks een mooie adviesverhoging door Berenberg dat naar 'buy' gaat van 'hold' (houden) en het koersdoel voor KBC met ruim 20% verhoogt naar €80 per aandeel. De analisten denken dat KBC beter kan geen presteren dan hetgeen de bank zelf heeft voorspeld én beter dan hetgeen wat de analisten verwachten (de 'consensus').

Volgens Berenberg is de winstgevendheid van KBC superieur aan die van sectorgenoten en wordt dat niet weerspiegeld in de beurskoers, ondanks het feit dat het aandeel tegen een premie noteert ten opzichte van concurrenten. Het koersdoel van €80 voor één aandeel KBC is dan ook een realistische weergave aldus Berenberg, dat spreekt van te negatieve verwachtingen van de consensus.

Het aandeel KBC staat in 2024 inmiddels op een mooie koerswinst van 13,6%. Bij een beurskoers van €66,70 is de marktwaarde van KBC liefst 27,7 miljard euro. Het dividendrendement is 6,2% bruto op basis van een voorgesteld dividend van €4,15 bruto per aandeel over boekjaar 2023. Dat is 15 cent meer dan over 2022 toen KBC nog €4,00 dividend per aandeel uitkeerde aan aandeelhouders. Op 13 mei 2024 zal KBC ex-coupon noteren voor een slotdividend van €3,15 bruto per aandeel.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE